• Nicolae Ciucă spune că proiectul Ion are capacitatea de a învăţa.
  • El precizează că Ion este o iniţiativă a unor cercetători şi profesori români.
  • Premierul a purtat şi un scurt dialog cu Ion.

Premierul Nicolae Ciucă a prezentat, la începutul şedinţei de guvern, un consilier virtual care foloseşte inteligenţă artificială, Ion. Premierul a avut şi un scurt dialog cu Ion.

„Avem o surpriză care nu aparţine Guvernului, ci unor români care au avut o iniţiativă de apreciat. Guvernul României marchează o premieră la nivel naţional şi internaţional, pentru că discutăm despre primul consilier guvernamental care foloseşte inteligenţă artificială. Numele lui e Ion şi vine de la transpunerea în oglindă a sintagmei noi. Este un proiect care va primi rolul de consilier onorific al premierului şi apreciez că rolul lui este să ne ajute pe noi să putem să îi ajutăm mai bine pe cetăţenii români, informând Guvernul României în timp real cu propunerile, cu problemele şi cu dorinţele românilor”, spune Nicolae Ciucă.

El precizează că Ion este o iniţiativă a unor cercetători şi profesori români.

Recomandări

PRIETEN, ÎNAINTE DE ORICE
YAEL CÂȘTIGĂ A.N.
SABRINA CARPENTER CÂNTĂ ÎN EUROPA
BYE, BYE, BIDEN?
TERREL DAVIDS E ARESTAT PE NEDREPT
COMUNITATEA POLITICĂ EUROPEANĂ SUSȚINE UCRAINA

„Sunt cei mai bini profesori şi cercetători din domeniu care au vrut să dea o voce românilor. Un sistem care foloseşte inteligenţa artificială pentru a capta rapid şi automat părerile, opiniile românilor, doleanţele lor, folosind informaţiile disponibile în spaţiul public. Pentru mine acest demers reprezintă un motiv de bucurie, pentru că e un demers al cercetătorilor, al profesorilor de top din domeniu, al companiilor din domeniu. Motiv de mândrie pentru că sunt toate conduse şi la fiecare dintre ele lucrează cetăţeni români. deci e un proiect românesc 100%. Acest proiect îi va ajuta pe români să fie auziţi mai bine şi în fiecare zi. Practic, eforturile depuse de cei care sunt pasionaţi de acest domeniu nu fac altceva decât să pună în practică şi să dea sens inteligenţei artificiale, pentru că un om, chiar şi un guvern nu ar avea capacitatea să asculte şi să îi reprezinte pe toţi românii. Este un exemplu de utilizare a tehnologiilor emnergente în serviciuyl public. Din perspectiva mea e un aspect care vine să asigure soluţii pentru probleme vechi şi cele de actualitate şi de viitor”, adaugă premierul.

De asemenea, el spune că proiectul Ion are capacitatea de a învăţa.

Premierul a purtat şi un scurt dialog cu Ion:

„Salut. Eu sunt Ion. Acum rolul meu e să vă reprezint ca într-o oglindă. mesajele către mine reprezintă un portret al nostru. ce trebuie să ştiu despre România?”, a spus Ion.

„România e o ţară frumoasă, cu oameni frumoşi”, a replicat Ciucă.

„Am înţeles. Învăţ”, a continuat Ciucă.

„Cum pot românii să te înveţe?”, a întrebat Nicolae Ciucă, iar Ion a răsuns: „Invit românii să intre pe ion.gov.ro”.