• Premierul a precizat că este posibil ca măsura voucherelor sociale de 50 de euro să fie prelungită.
  • Ciucă a menţionat că până la finele lunii septembrie va fi luată o decizie pe carburanţi.
  • „Pe de o parte trebuie să acoperim rata de creştere a inflaţiei, de cealaltă parte, să gândim şi să luăm măsuri similare anul viitor”, menţionează şeful Executivului.

„Este cât se poate de posibil, există voinţa politică, atât a PNL cât şi la PSD, astfel încât să putem să luăm o astfel de decizie”, spune premierul Nicolae Ciucă, întrebat dacă este posibilă o majorare şi a salariului minim şi a pensiilor.

De asemenea, el a precizat că este posibil ca măsura voucherelor sociale de 50 de euro să fie prelungită.

„Pe de o parte trebuie să acoperim rata de creştere a inflaţiei, de cealaltă parte, de asemenea în funcţie de evoluţia concretă şi de evoluţia inflaţiei şi a economiei, aşa cum am făcut anul acesta şi am luat deja două măsuri de a asigura cetăţenilor vulnerabili cu salarii mici, cu pensii mici, acest sprijin financiar, primul în prima jumătate e a anului, cel de-al doilea în a doua jumătate, să gândim şi să luăm măsuri similare şi anul viitor”, menţionează şeful Executivului.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
AL TREILEA AUR PENTRU POPOVICI
MICROSOFT LANSEAZĂ A.I. REVOLUȚIONARĂ

Totodată, Ciucă a menţionat că până la finele lunii septembrie va fi luată o decizie pe carburanţi.

„Această măsură a funcţionat încă de a doua zi după ce au luat decizia respectivă. (…) Acum trebuie să analizăm care sunt elementele de evoluţia a preţurilor la carburanţi, care este evoluţia preţului la petrol, pe piaţa internaţională şi în funcţie de aceasta, vom lua decizia”, a conchis Ciucă.