• Nicolae Ciucă și-a susținut teza de doctorat în științe militare în anul 2003.
  • Sursa citată notează faptul că „cel puțin” 42 de pagini dintre cele 138 sunt plagiate.

Nicolae Ciucă, prim-ministrul României, și-ar fi plagiat teza de doctorat.

Cel puțin asta susține jurnalista Emilia Șercan, atât pe pagina personală, cât și într-un articol detaliat. Nicolae Ciucă și-a susținut teza de doctorat în științe militare în anul 2003, iar sursa citată notează faptul că „cel puțin” 42 de pagini dintre cele 138 sunt plagiate.

Mai mult de atât, jurnalista atacă modul în care tema a fost abordată. Conform acesteia, pe lângă faptul că Nicolae Ciucă ar fi plagiat lucrarea, aceasta nu ar fi „un produs de cercetare științifică”.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

Emilia Șercan mai susține că cel puțin 19 pagini au fost plagiate din teze de doctorat susținute anterior la Universitatea Națională de Apărare “Carol I” (UNAP), lucrări care au fost coordonate tot de către „îndrumătorul premierului”.

94,2% din conținutul descoperit plagiat în teza premierului Nicolae Ciucă ar proveni din lucrări nedigitalizate, care nu ar putea fi depistate cu ajutorul unui soft de specialitate, așa cum a încercat Sorin Cîmpeanu să impună în luna septembrie 2021. Astfel, orice sesizare ulterioară ar fi trebuit respinsă, conform sursei citate.

În finalul postării, jurnalista menționează că a primit accesul la lucrare în luna decembrie a anului precedent, iar Nicolae Ciucă ar fi declarat că lucrarea „a fost întocmită în concordanță cu cerințele legale existente la momentul respectiv”.

*Conform regulilor, orice teză este asumată și de către coordonator înainte de susținerea publică a acesteia. Teza de doctorat este susținută în fața unei comisii de specialitate, care acordă titlul de „doctor”.