• În cadrul unor interviuri, Mateusz Morawiecki a declarat că Polonia și statele baltice ar putea fi o nouă țintă pentru Putin.
  • Acesta își dorește ca bugetul european pentru apărare să fie de două ori mai mare.
  • Mateusz este de părere că Putin vrea să reîntregească Imperiul Rus

Premierul polonez se teme de un posibil atac rusesc asupra Poloniei. În cadrul unor interviuri oferite pentru Quest-France și pentru grupul Funke, Mateusz Morawiecki a declarat că Polonia și statele baltice ar putea fi o nouă țintă pentru Putin.

În cosecință, acesta își dorește ca bugetul european pentru apărare să fie de două ori mai mare, dar și că Ucraina ar trebui să poată adera la UE.

Sunt foarte trist și șocat de această invazie care are loc pe uscat, pe mare și în aer. Este ceea ce am tot avertizat încă din noiembrie. Aveam din ce în ce mai multe informații despre această invazie, iar situația devenea din ce în ce mai tensionată. Ceea ce vedem acum este o încercare de a priva Ucraina de suveranitatea sa, de a cuceri Ucraina, de a schimba guvernul și de a ocupa țara. Un atac militar asupra unui stat suveran. Femeile și copiii mor”, a declarat premierul polonez în cadrul interviurilor.

Recomandări

ALICIA KEYS E NOMINALIZATĂ LA TONY AWARDS
O GENERAȚIE DE SINGURATICI
MENIU A LA GREC
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE

Premierul polonez susține pedepsirea Rusiei și crede că Putin vrea să reîntregească Imperiul Rus

Acesta este un fenomen complet nou, iar răspunsul Occidentului trebuie să fie adecvat și foarte puternic. Trebuie să răspundem pe două planuri: pe de o parte, o serie de sancțiuni puternice și, pe de altă parte, trebuie să consolidăm flancul estic al NATO și al Uniunii Europene, deoarece suntem cu toții sub presiunea politicii agresive a domnului Putin”, a spus premierul polonez.

Da, este de așteptat ca Putin să dorească să-și dezvolte politica agresivă, invazia. A început în Georgia, acum în Ucraina, următoarea țintă ar putea fi țările baltice, Polonia, Finlanda sau alte țări de pe flancul estic. El dorește în mod clar să restabilească Imperiul Rus și ar trebui să fim cu toții îngrijorați de acest lucru, deoarece vedem ce face în întreaga Europă.

El se bazează pe două tradiții diferite. Una este cea a Uniunii Sovietice, cealaltă este cea a Rusiei țarilor. Așadar, acțiunile sale sunt foarte ample și nu putem exclude niciun scenariu. (…) Ne apărăm împotriva agresiunii rusești împotriva Uniunii Europene și nu putem fi pedepsiți pentru aceste cheltuieli de către Germania, Austria sau alte țări”, a mai declarat Mateusz.