Premierul Qatarului și șeful informațiilor din Egipt au discutat cu lideri Hamas. La ce concluzii au ajuns

Organizația teroristă Hamas a transmis miercuri că echipa sa de negociere, condusă de Khalil al-Hayya, s-a întâlnit cu prim-ministrul Qatarului, șeicul Mohammed bin Abdulrahman Al-Thani și cu șeful serviciilor de informații egiptene, Abbas Kamel, pentru a discuta despre cele mai recente evoluții din Gaza. Între timp, Israelul a bombardat un centru de comandă Hamas din interiorul unei școli, fiind ucise 18 persoane, printre care și 6 angajați ai Națiunilor Unite, scrie Times of Israel.

Declarația Hamas a afirmat că gruparea teroristă își menține angajamentul de a pune în aplicare o încetare a focului bazată pe propunerea inițială a SUA și nu va accepta noi condiții din partea niciunei părți, o referire aparentă la insistența prim-ministrului Benjamin Netanyahu ca trupele israeliene să mențină pozițiile pe coridorul Philadelphi de la granița Gaza-Egipt.

Declarația nu a făcut nicio referire la noile cereri ale Hamas de eliberare a prizonierilor condamnați la închisoare pe viață în schimbul primului grup de ostatici, care include femei, copii, bolnavi și bătrâni.

Directorul CIA William Burns, care este, de asemenea, negociatorul-șef al SUA pentru Gaza, a declarat sâmbătă că o propunere mai detaliată de încetare a focului va fi făcută în următoarele câteva zile.

Propunerea inițială înaintată de președintele american Joe Biden în iunie prevedea o încetare a focului în trei etape pentru a pune capăt războiului declanșat de atacul terorist al Hamas din 7 octombrie, în schimbul eliberării ostaticilor israelieni.

Exit mobile version