Premierul Scoției cere prelungirea tranziței post-Brexit: „Ar fi inconştient să amplificăm criza prin efectele Brexit”

58% dintre scoțieni vor să fie independenți față de Marea Britanie. Reacția premierului Scoției Sursa Foto: Profimedia
  • Premierul Scoției, Nicola Sturgeon, cere Guvernului Johnson prelungirea tranziției post-Brexit, care expiră la 1 ianuarie 2021
  • Este puțin probabil ca un acord obținut în ultimele zile ale anului 2020 să poată fi ratificat până pe 31 decembrie

Luni, premierul Scoției, Nicola Sturgeon, a cerut Guvernului Boris Johnson să accepte prelungirea perioadei de tranziţie post-Brexit, având în vedere că negocierile dintre Marea Britanie și Uniunea Europeană sunt în impas.

Este imperativ ca premierul britanic să încerce să ajungă la un acord în sensul prelungirii tranziţiei Brexit„, a postat Nicola Sturgeon pe Twitter.

Noua tulpină de coronavirus şi diversele implicaţii arată că ne confruntăm cu o situaţie gravă, care necesită atenţia noastră în proporţie de sută la sută. Ar fi inconştient să amplificăm criza prin efectele Brexit”, a argumentat premierul Scoţiei.

Boris Johnson refuză să prelungească tranziția post-Brexit, care expiră la 1 ianuarie 2021.

Oficialii britanici şi europeni continuă negocierile, dar, chiar dacă vor ajunge la un acord, acesta nu va putea fi ratificat până pe 31 decembrie. Pentru a intra în vigoare, un eventual acord va trebui ratificat de Parlamentul European, de Parlamentul britanic şi de parlamentele celor 27 de state membre ale Uniunii Europene.