• Prim-ministrul slovac Igor Matovic şi-a dat demisia în urma unei crize politice
  • Premierul ar fi făcut un acord secret de cumpărare a vaccinului Sputnik V
  • Noul premier al ţării este Eduard Heger, fost ministru de finanţe şi viceprim-ministru

Primul guvern prăbuşit din cauza proasteigestionări a pandemiei este cel al Slovaciei. Prim-ministrul Igor Matovic şi guvernul său şi-au dat demisia ieri. Asta după ce un acord secret de cumpărare a vaccinului rusesc Sputnik V a declanşat o criză politică.

„Aş vrea să vă mulţumesc tuturor. Vă rog să iertaţi greşelile pe care le-am făcut. Nu vă faceţi griji. Totul va fi bine. Puteţi avea încredere în Edo (Eduard Heger)”, a spus Igor Matovic, fostul premier al Slovaciei.

Preşedintele ţării, Zuzana Caputova, a acceptat demisia prim-ministrului şi i-a cerut lui Eduard Heger să formeze un nou guvern. El face parte tot din partidul fostului premier, partidul Oamenilor Obişnuiţi.

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

„Igor, vreau să spun, îţi mulţumesc că ai făcut acest gest, care este complet fără precedent în politica slovacă. Nu îţi dai demisia din cauza crimelor sau a corupţiei. Faci acest lucru pentru a restabili pacea, pentru a aduce speranţă şi pentru a face din Slovacia o ţară în care merită să trăieşti”, a spus Eduard Heger, noul premier al Slovaciei, la ceremonia de învestire.

Heger a ocupat funcţia de ministrude finanţe şi cea de viceprim-ministru în guvernul aflat în funcţie.