Premierul Ungariei, Viktor Orban, s-a vaccinat împotriva COVID-19 cu serul chinezesc Sinopharm

Sursă Foto: Facebook
  • Premierul Ungariei, Viktor Orban, s-a vaccinat împotriva COVID-19 cu serul chinezesc Sinopharm
  • Ungaria este singura ţară din Uniunea Europeană care foloseşte vaccin din China
  • „Sunt vaccinat”, a scris premierul Viktor Orban pe Facebook

Viktor Orban, premierul maghiar, s-a vaccinat cu serul anti-COVID-19 de la Sinopharm și a postat pe Facebook fotografii de la vaccinare. Ungaria este singura ţară din Uniunea Europeană care foloseşte vaccin din China.

Premierul ungar a postat pe pagina de Facebook imagini din momentul vaccinării, dar și cu serul care i-a fost adminsitrat, cel chinzesc.

„Sunt vaccinat”, a scris premierul Viktor Orban.

COVID 2/110. Oltva vagyok // Vaccinated ✅

Publicată de Orbán Viktor pe Duminică, 28 februarie 2021

Autorităţile de la Budapesta au cumpărat cinci milioane de doze de vaccin anti-COVID-19 Sinopahrm, dar Ungaria foloseşte şi vaccinul rusesc Sputnik V.

Premierul Orban a spus că vaccinul cel mai bun este cel pe care îl ai cel mai repede, aşa că nu şi-a pus baza doar în dozele contractate de Comisia Europeană.

Oficialii maghiari au criticat constant programul de vaccinare al Uniunii Europene, guvernul lor fiind nemulţumit de ritmul lent al distribuirii dozelor.

Viktor Orban a fost foarte direct în ceea ce priveşte subiectul: „Dacă vaccinurile nu vin dinspre Bruxelles, trebuie să le obţinem din altă parte. Nu ne putem lăsa cetăţenii să moară doar pentru că Bruxelles-ul livrează atât de încet dozele”, spunea premierul maghiar.