• Parlamentul European a ales „Cetățeanul European al Anului 2020”
  • În România, premiul nu a mers la un om, ci la un proiect
  • E vorba de proiectul Asociației „Dăruiește Aripi”
  • Asociația a creat singurul Registru Național al Cancerelor la Copil din România

Asociația „Dăruiește Aripi“, care ajută copii bolnavi de cancer să aibă parte de tratament și compasiune, a fost desemnată „Cetățeanul European al anului 2020”.

Parlamentul European acordă în fiecare an trofeul unei persoane, dar acum a considerat că toți activiștii fundației din Constanța merită un premiu. Premiu pe care l-ar acorda și părinților care îngrijesc un copil măcinat de boala fără leac.

Bianca Văsui, mamă: „De importanța programului am realizat când stat în salon cu o mămică din județul Vâlcea. Dânsa îmi povestea că pentru a face hemograma băiatului avea nevoie să meargă 2 ore cu mașina. Am simțit că oamenii sunt aproape de noi și ne susțin. Ajutorul vine din două direcții și mental, simți oamenii alături de tine și fizic.”

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Asociația „Dăruiește Aripi“ a fost pusă pe picioare de Alina Pătrăhău. Acum 11 ani a început să ajute ca voluntar copiii bolnavi de cancer. Cu timpul, și-a dat seama că este nevoie să își unească forțele cu alți oameni inimoși. Așa a apărut fundația care a creat singurul Registru Național al Cancerelor la Copii. Asociația „Dăruiește Aripi“ și medicii identifică micii pacienți din familii sărmane, care nu acces la analize și tratament și le oferă ajutor, inclusiv pentru transfer în străinătate.

Alina, fondator „Dăruiește Aripi”: „În 2018 am plecat personal, împreună cu câțiva experți, în toate cele 13 secții de oncologie pediatrică și am reușit să identificăm toate cazurile care s-au diagnosticat din 2010 până în prezent. Este un tablou real și nu estimat ca până atunci a nevoii de a-i ajuta pe acești copii.”

Premiul dat de Parlamentul European și primit de fundația care ajută copiii bolnavi de cancer este pur onorific. Tu, însă, poți să susții asociația „Dăruiește aripi“ prin donații.

Ioana Avădani, președintă Centrul pentru Jurnalism Independent: „M-aș bucura ca și Organizația „Dăruiește Aripi” să se bucure de aceași apreciere la nivel național pentru că fac o treabă extraordinară.”