• Hunter Biden a declarat că autoritățile din Delaware investighează situația sa fiscală
  • Fiul președintelui ales Joe Biden spune că tratează problema „foarte serios”
  • Potrivit presei americane, FISC-ul american lucrează împreună cu FBI la aces caz

Echipa lui Joe Biden a transmis un comunicat în care Hunter Biden a susținut că a aflat de investigație abia marți și că este convins că nu a făcut nimic greșit.

În același comunicat, președintele-ales a transmis că este mândru de fiul său, care a ieșit mai puternic după toată atacurile din ultimele luni.

Potrivit presei americane, FISC-ul american lucrează împreună cu FBI la aces caz. Procurorii se uită și la afacerile internaționale ale lui Hunter Biden.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
CE FACEM CU POLUAREA?
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA

„De exemplu, când a fost în China și a luat 1,5 miliarde de dolari de la o bancă legată de Partidul Comunist. Plus banii luați din Ucraina și, din câte înțeleg, din România”, a declarat Jeanine Pirro, fost judecător și prezentator Fox News.

Această anchetă ar fi fost începută în 2018, dar a intrat acum în altă fază. Fox News a scris că ar fi implicat și deja celebrul laptop al lui Hunter.

Rămâne de văzut cum se va raporta noul președinte Joe Biden la acest caz, care nu mai este doar la nivelul de acuzații venite de la adversari.

„Niciodată nu este numai despre taxe. El este un dezastru. Astfel de investigații sunt ca o tumoră, cresc, cresc și cresc până intră în fiecare parte a fiecărei afaceri dubioase pe care a făcut-o vreodată”, a declarat Geraldo Rivera, jurnalist Fox News.

Scandalul cu laptopul lui Hunter a fost ignorat și cenzurat activ de presa mainstream din Statele Unite ca să nu-l ajute pe Trump. Dar vestea acestei investigații a fost tratată ca breaking news de aceeași presă mainstream, acum că nu mai este campanie electorală.

„Este un dublu standard foarte clar atunci când analizăm aceste chestiuni care ține de partidul din care faci parte”, a declarat Jason Riley, jurnalist Wall Street Journal.

Hunter Biden, sub investigație federală privind taxele și impozitele sale

Hunter Biden, fiul lui Joe Biden, se află sub investigație federală privind taxele și impozitele sale, relatează BBC.

Fiul președintelui ales a declarat că ancheta este condusă de procurorii federali din Delaware și că tratează această problemă „foarte serios”.

„Tratez foarte serios această problemă, dar sunt încrezător că o anchetă obiectivă și profesionistă va demonstra că mi-am gestionat afacerile în mod legal și adecvat”, a spus Hunter Biden.

De asemnea, acesta a declarat că a trecut prin provocări dificile, inclusiv atacuri personale vicioase în ultimele luni, care l-au făcut mai puternic.

Hunter Biden a fost ținta atacurilor republicane în campania pentru alegerile prezindențiale din SUA de anul acesta, iar prezența sa în consiliul de administrație al unei firme ucrainiene de energie a fost examinată în timpul procesului de punere sub acuzare împotriva lui Donald Trump.