• Presa din China a publicat povești false, care denaturează afirmațiile experților străini
  • China sugerează că virusul a pornit din alte țări
  • Dr. Alexander Kekulé a apărut în presa din China în ultimele zile, atribuindu-se afirmații pe care el nu le-a susținut niciodată
  • China dă vina pe alimentele ambalate din străinătate, care ar fi adus virusul

Pentru a înlătura ideea că virusul ar fi luat amploare din China, guvernul chinez a denaturat observațiile experților, aducând teorii false, relatează The New York Times.

Alexander Kekulé, directorul Institutului pentru Cercetări în Biosecuritate din Halle, Germania, a fost în toată presa din China în ultimele zile.

Știrile au scos din context cercetările doctorului Kekulé, pentru a sugera că Italia, nu China, este locul de unde ar fi început pandemia de coronavirus. Fotografii cu el au apărut pe site-urile de știri chinezești, sub titlurile „China este nevinovată!”  

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Dr. Kekulé, care a spus în repetate rânduri că virusul a apărut pentru prima dată în China, a fost uimit. „Aceasta este propagandă pură”, a spus el într-un interviu.

China a atras furia globală asupra ei, în mare parte din cauza felului în care țara a gestionat inițial pandemia. Acest lucru a determinat autoritățile din China să încerce să schimbe „firul narativ” și să creeze teorii care să dea de înțeles că virusul a fost generat în afara teritoriului lor.   

În ultimele zile, oficialii chinezi au spus că alimentele ambalate din străinătate ar fi adus virusul în China. Oamenii de știință au elaborat o lucrare ce susține că pandemia ar fi putut începe din India.

Presa din China a publicat povești false care denaturează afirmațiile experților străini, printre care ale doctorului Kekulé și ale altor oficiali ai Organizației Mondiale a Sănătății, spunând că virusul a pornit din alte țări, precum Italia sau Spania.

Când Dr. Kekulé, omul de știință german, a apărut luna trecută la o emisiune pentru a discuta despre pandemie, a spus că este clar că virusul a apărut pentru prima dată în China. În timpul interviului, acesta a criticat și oficialii europeni pentru că au detectat virusul prea târziu.