• Părerile despre candidați sunt împărțite, însă concluzia este aceeași: dezbaterea a fost un haos total
  • Pare că Biden are un plus față de Trump, cel puțin pentru atitudinea din cadrul dezbaterii
  • Per total, alegerile de anul acesta sunt ,,de neegalat”, pentru simplul fapt că se desfășoară în mijlocul pandemiei

Când doi se ceartă, presa reacționează. Mai multe site-uri de renume au analizat felul în care s-a desfășurat dezbaterea pentru alegerile prezidențiale din noiembrie dintre Donald Trump și Joe Biden, punând în lumină abordările celor doi candidați, cu comentariile de rigoare.

BBC susține că ,,Într-o dezbatere care ar fi echivalentul politic al unei bătăi cu mâncare, câștigătorul este cel care a ieșit din luptă cel mai puțin pătat. Deci Joe Biden, al cărui obiectiv principal în această dezbatere s-ar putea să fi fost dorința de a le arăta cetățenilor americani că poate face față sub presiune și poate primi, metaforic vorbind, o plăcintă în față.”

CNN a fost scurt și la obiect în deschiderea articolului despre lupta celor doi: ,, Prima dezbatere electorală dintre președintele Donald Trump și fostul vicepreședinte Joe Biden a luat sfârșit (din fericire). Într-un cuvânt, a fost oribil.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Presa germană kurier.at a fost și ea promptă în a lăsa o mică recenzie. Nu-i de mirare că titlul articolului dedicat dezbaterii conține inclusiv cele mai sugestive cuvinte rostite de candidați : ,,Clovn”, ,,Mincinos”, ,,Trump îl atacă pe Biden în prima dezbatere electorală”. Printre altele, presa germană a menționat despre Trump: ,,Nu mai este o noutate că antreprenorul din New York de 74 ani nu mai are temperamentul și autodisciplina necesare pentru a ocupa, în mod responsabil și demn, funcția de președinte al Statelor Unite ale Americii”.

Nici presa spaniolă elmundo.es nu a întârziat cu o reacție: ,,Trump a încercat să transforme dezbaterea într-un miting. Iar Biden a dorit, fără succes însă, să se prezinte ca om de stat”. Legat de alegeri per total, presa spaniolă a menționat că ,,sunt de neegalat, întrucât au loc în mijlocul unei pandemii, care practic a împiedicat campania”.