• „Analizăm mişcările americane de pe pământ românesc, ca să ne putem apăra de un posibil atac al americanilor”, ne-a zis ambasadorul Rusiei la București
  • „Fără îndoială, aceste sisteme vor fi considerate ținte în cazul planificării unor operațiuni ipotetice în România” spune un expert rus.

Moscova ne ameninţă iar. Rachetele Patriot primite de la americani vor fi ținta Rusiei în cazul unui război. E scenariul speculat de presa rusă, care citează un expert în relații internaționale.

„Fără îndoială, aceste sisteme vor fi considerate ținte în cazul unor operațiuni ipotetice în România” a spus expertul de la Moscova. 

În rest, retorica e aceeaşi. Ruşii pozează în victime. „Analizăm mişcările americane de pe pământ românesc, ca să ne putem apăra de un posibil atac al americanilor”, ne-a zis ambasadorul Rusiei la Bucuresti.

Recomandări

MESAJUL LUI IOHANNIS DE PAȘTE
SFÂNTA LUMINĂ S-A COBORÂT LA IERUSALIM
POLIȚIȘTII CHINEZI, ÎN ILEGALITATE ÎN FRANȚA
SÂMBĂTA MARE E DEDICATĂ RUGĂCIUNII
FIREA ÎL PRINDE PE NICUȘOR DIN URMĂ
BLOOMBERG LANSEAZĂ GHID PENTRU ROMÂNIA

Valerii Kuzim, ambasadorul Rusiei la Bucureşti: „Dacă v-aţi uita pe hartă, aţi vedea unde au fost graniţele Pactului de la Varşovia şi graniţele NATO şi unde sunt acum graniţele Rusiei şi graniţele NATO. Cine de cine s-a apropiat? Ne-au acuzat că ne apropiem agresiv de graniţele NATO şi au început să ridice în jurul nostru tot felul de construcţii militare, despre care România refuză să înţeleagă că servesc intereselor militare ale Statelor Unite, nu ale României. Aşa că Rusia analizează toate aceste chestiuni, ca să ne putem apăra de un posibil atac al Statelor Unite. Noi facem ceea ce e nevoie pentru apărarea teritoriului nostru. România face, de fapt, ceea ce trebuie pentru apărarea teritoriului american, pentru că nimeni nu planifică un atac asupra României”

„Fără îndoială, aceste sisteme vor fi considerate ținte în cazul planificării unor operațiuni ipotetice în România”, spune Konstantin Bogdanov, expert rus în relații internaționale, citat de presa rusă.