• „Prezență scăzută la alegerile parlamentare din România, pe fondul pandemiei de Covid-19”, titrează France 24.
  • În timp ce Euronews nota în cursul zilei de azi: „Românii merg la urne, după ani de incertitudine politică.”
  • Presa internațională afirmă că electoratul din România și-a pierdut încrederea în clasa politică.

„Românii se îndreaptă spre urne pentru alegerile legislative, în țara care a avut 5 premieri, în tot atâția ani, pe fondul unei incertitudini politice profunde”, au mai adăugat jurnaliștii de la Euronews care se întreabă: ”Ar putea fi apatia adevăratul câștigător?”

Mai mult, lipsa de interes a cetățenilor pentru alegeri e pusă parțial pe seama pandemiei, dar în egală măsură reflectă „dezamăgirea profundă a electoratului”.

Aceeași publicație citează statistici pre-electorale, potrivit cărora se așteaptă ca românii să voteze în acest weekend la alegerile parlamentare politicieni pro-europeni, orientați spre reformă, în detrimentul liderilor populiști, eurosceptici.

Presa din Hexagon spunea în cursul zilei de azi că, „Românii au început să voteze duminică pentru alegerile parlamentare, iar liberalii pro-europeni, aflați la guvernare sunt favoriți să câștige, în ciuda criticilor aduse modului de gestionare a pandemiei de coronavirus”.

Mai mult, ei amintesc de cele mai recente polemici dintre principalele partide din România, iscate pe fondul modului în care a fost gestionată pandemia de coronavirus de către actuala guvernare. Aici e amintită și „infrastructura precară și lipsa de personal” din spitalele românești.

Recomandări

CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
P.E. LUPTĂ CONTRA TRAFICULUI DE FIINȚE UMANE
PRAFUL SAHARIAN ACOPERĂ GRECIA
OPTIMUS VA FI UN ROBOT „SENSIBIL”
LE FACEM FAȚĂ?