• Președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, a ajuns, vineri, în Kievul asediat.
  • Este primul lider de instituție UE care vizitează Ucraina aflată în război.
  • La întâlnirea comună, Zelenski a declarat că este recunoscător că delegația Parlamentului European a călătorit în Ucraina în timpul unui război.

Președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, a ajuns, vineri, în Kievul asediat și este primul lider de instituție UE care vizitează Ucraina aflată în război. Metsola a venit în Ucraina la invitația președintelui Parlamentului Ucrainei și a fost întâmpinată cu brațele deschise de acesta.

„Am venit aici nu doar pentru a ne extinde solidaritatea continuă, nu doar pentru a continua să lucrăm la formulările rezoluțiilor noastre în care salutăm faptul că țara dumneavoastră, Ucraina, face parte din familia noastră europeană. Voi sunteți noi, iar noi suntem voi. Dar, în același timp, luptați și în războiul nostru. Vă luptați pentru principiile fundamentale pe care acest continent le-a apărat timp de atâtea secole”, a spus Roberta Metsola.

Zelenski și-a exprimat aprecierea față de Metsola

La întâlnirea comună, Zelenski a declarat că este recunoscător că delegația Parlamentului European a călătorit în Ucraina în timpul unui război, adăugând că a veni în Ucraina în această perioadă este un „act de eroism”.

Recomandări

ALTMAN PORNEȘTE RĂZBOIUL CU GOOGLE
100 LIDERI MONDIALI DAU STARTUL JO
CE ÎNSEAMNĂ TULBURAREA ARFID?
CE ESTE TULBURAREA ARFID?
CE DESTINAȚII VIZITEZI VARA ASTA?
UNDE CONDUCI ÎN WEEKEND?

„Astăzi este un act de eroism să vii în Ucraina. Ne apărăm țara, pentru că este vorba de viața și de țara noastră. Vizita partenerilor noștri din străinătate este un pas important pentru a sprijini tot poporul nostru. De aceea sunt recunoscător că sunteți cu toții aici astăzi”, a declarat Zelenski.

Înaintea vizitei efectuate de Roberta Metsola, s-au mai deplasat la Kiev, pentru a-şi manifesta solidaritatea cu Ucraina, premierii polonez, ceh şi sloven.