• Președintele Chile a primit o amendă de 3.500 de dolari pentru un selfie fără mască.
  • El se afla pe plajă și s-a pozat alături de o trecătoare, care era în zonă.
  • Chile are reguli stricte privind purtarea măștii în toate locurile publice.

Președintele chilian, Sebastian Pinera, a fost amendat cu suma de 3.500 de dolari după ce și-a făcut un selfie pe plajă cu o localnică, fără să poarte o mască, așa cum este necesar în timpul pandemiei de coronavirus, au transmis autoritățile sanitare, potrivit Reuters.

Chile are reguli stricte privind purtarea măștii în toate locurile publice, iar încălcările se pedepsesc cu sancțiuni care includ amenzi și chiar pedepse cu închisoarea.

Pinera și-a cerut scuze, la scurt timp după ce selfie-ul a apărut pe rețelele de socializare, la începutul lunii decembrie.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL
AL TREILEA AUR PENTRU POPOVICI

Președintele a explicat că mergea singur de-a lungul plajei din apropierea casei sale, în elegantul oraș chilian Cachagua, pe malul mării, când o femeie l-a recunoscut și i-a cerut să facă o fotografie împreună.

Selfie-ul arată președintele și femeia care stau foarte aproape unul de celălalt într-o zi însorită, fără a purta măști.

Pinera, are o predispoziție spre a face gafe de acest gen. El a fost fotografiat anterior la o petrecere, anul trecut, în noaptea în care protestele din cauza inegalității au izbucnit la Santiago. Mai târziu, a fost văzut pozând în piața care fusese centrul demonstrațiilor, după ce pandemia i-a obligat pe protestatari să rămână acasă.

Virusul a atins apogeul în Chile în mai și iunie, în timpul iernii emisferei sudice, apoi a dispărut până în noiembrie. Cu toate acestea, cazurile sunt din nou în creștere, determinând noi restricții și carantină.

Chile a raportat 581.135 de cazuri de îmbolnăviri cu virusul Covid-19, de la debutul focarului în martie și 16.051 de decese cauzate de boală.