• Președintele Poloniei, Andrzej Duda a fost păcălit, la telefon, de doi farsori care s-au dat drept Antonio Guterres, Secretarul General ONU.
  • Președintele a confirmat farsa printr-o postare haioasă pe Twitter.
  • Polonia investighează cum au reușit farsorii să ia legătura cu Duda și dacă serviciile secrete rusești au fost implicate.

Președintele Poloniei reales a fost păcălit de un grup de farsori ruși. Farsorii se dau drept oficiali străini și-i sună pe politicienii europeni, relatează The Moscow Times.

De data aceasta, cei doi farsori s-au dat drept Secretarul General ONU, Antonio Guterres.

Duda și cei doi, Vladimir Kuznetsov – cunoscut și ca Vovan – și Lexus, au discutat 11 minute despre cum gestionează Polonia pandemia de COVID-19, despre tensiunile dintre Polonia și Rusia pe tema inițiatorului celui de-al Doilea Război Mondial, dar și despre teritoriul polonez ocupat de sovietici.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

Mai mult, farsorii l-au și felicitat pe Duda pentru poziția sa actuală, de președinte al Poloniei reales.

Conversația dintre farsori și Andrzej Duda

„Rușii văd ocuparea teritoriului ca pe o prezență prietenoasă, dar noi o numim ocupare”, a spus Duda.

Duda le-a mai povestit farsorilor că au existat discuții despre istorie între Polonia și Vladimir Putin, dar a și respins sugestia că Varșovia ar putea vrea teritoriul orașului Lviv, care a făcut parte din Polonia înainte de Război.

„Excelență, nu se pune problema despre asta în Polonia. Lviv este parte a teritoriului ucrainean și gata”, a declarat Duda, aproape exasperat.

Reacția lui Duda în privința farsei telefonice

Biroul Președintelui Duda a confirmat faptul că această farsă a fost reală și că Președintele a căzut în plasă.

Chiar Andrzej Duda a confirmat pe Twitter printr-o postare haioasă: „Pe parcursul conversației, am observat că parcă ceva nu era în regulă”.

Duda a mai scris că vocea din spatele telefonului a pronunța numele băuturii poloneze Żubrówka mai bine decât adevăratul Guterres.

„Vocea era foarte asemănătoare”, și-a încheiat Duda mesjaul de pe Twitter, la care a adăugat un emoticon care râde cu lacrimi.

Polonia investighează deja cum au reușit cei doi farsori să ia legătura cu Președintele. Se investighează și dacă serviciile secrete rusesti au fost sau nu implicate, relatează Associated Press.