• Deputații au decis să redeschidă piețele
  • Decizia mai trebuie să treacă de președintele Iohannis
  • Teodor Birt, președintele Asociației Producătorilor Agricoli:Măsura care a fost luată este, din punctul nostru de vedere, o măsură negândită

Deputaţii au decis ca pe durata stării de alertă, pieţele agroalimentare în spaţii închise, târgurile, bâlciurile, pieţele mixte şi volante, talciocurile îşi vor putea continua activitatea, cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară. Teodor Birt, președintele Asociației Producătorilor Agricoli, a vorbit despre impactul pe care îl are decizia de a redeschide piețele.

Teodor Birt, președintele Asociației Producătorilor Agricoli: „Noi am funcționat pe întreaga perioadă care a trecut. Deci am gestionat foarte bine, atât în primăvară, în cursul verii și mai ale în perioada sărbătorilor pascale, această criză datorată pandemiei. Măsura care a fost luată este, din punctul nostru de vedere, o măsură negândită. În primul rând, nu a fost o măsură corectă. Trebuia făcută o analiză clară și trebuiai închise acele piețe și târguri care nu puteau respecta normele de protecție.”

El crede că în acest fel, nu aveau de suferit nici producătorii care vin să vândă în piețe, nici cei care se aprovizionează. Teodor Birt spune că în acest moment funcționează într-un mod improvizat și au întâmpinat probleme în cazul celor care vând carne și brânzeturi, întrucât au apărut tot felul de invenții pentru a se adapta normelor și uită de regulile care se impun în mod normal în organizarea unei piețe agroalimentare.

Recomandări

POPULARITATEA AMERICII ESTE ÎN DECLIN
TRIMITEM PATRIOT UCRAINEI?
SE RĂCEȘTE VREMEA
NOI IPAD-URI DE LA APPLE
CAMILLA ÎNDEAMNĂ COPIII LA CITIT
PRINȚUL HARRY MERGE ÎN UK

Teodor Birt, președintele Asociației Producătorilor Agricoli: „Nu cred că este cea mai bună soluție, având în vedere că vremea este din ce în ce mai rece.”

De asemenea, Teodor Birt a subliniat faptul că piețele închise sunt modernizate și corespund tuturor normelor de sănătate. În cazul în care piețele nu se vor deschide, producătorii vor fi mutați în piețele care funcționează.

Teodor Birt, președintele Asociației Producătorilor Agricoli: „Soluția ar fi să luăm fiecare localitate în parte și să vedem care sunt problemele pe care le întâmpinăm acolo, să le rezolvăm, astfel încât producătorul să poată să vândă.”