• Preşedintele ceh Milos Zeman l-a numit pe liderul opoziţiei Petr Fiala în funcţia de prim-ministru, din interiorul unei cutii de plexiglas, într-o cameră din reşedinţa sa, anunţă BBC.
  • Preşedintele a fost adus cu rotile de către personalul spitalului, îmbrăcat în echipament de protecţie complet. Regulile cehe impun ca un pacient pozitiv să respecte două săptămâni de autoizolare.
  • Zeman a contactat Covid imediat după o perioadă petrecută la terapie intensivă, pentru probleme fără legătură cu acestea.

Preşedintele ceh Milos Zeman l-a numit pe liderul opoziţiei Petr Fiala în funcţia de prim-ministru, din interiorul unei cutii de plexiglas, într-o cameră din reşedinţa sa, anunţă BBC.

Preşedintele a fost adus cu rotile de către personalul spitalului, îmbrăcat în echipament de protecţie complet. Regulile cehe impun ca un pacient pozitiv să respecte două săptămâni de autoizolare.

Zeman a contactat Covid imediat după o perioadă petrecută la terapie intensivă, pentru probleme fără legătură cu acestea.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

În vârstă de 77 de ani, el este un fumător şi fost mare băutor, care foloseşte un scaun cu rotile şi suferă de diabet.

Conform constituţiei cehe, preşedintele conduce discuţiile pentru formarea unui nou guvern.

Votul de luna trecută s-a soldat cu o victorie surprinzătoare a opoziţiei împotriva premierului Andrej Babis.

Vorbind prin intermediul unui microfon în interiorul cutiei sigilate, Zeman a declarat că va petrece următoarele două săptămâni intervievând candidaţii nominalizaţi pentru funcţia de ministru, chiar dacă alegerea candidaţilor ar trebui să revină premierului desemnat.

Acest proces va continua până la 13 decembrie, moment în care noul guvern poate fi desemnat pentru a prelua conducerea de la Babis.