• „Dezvoltarea unor relații chino-americane sănătoase și stabile este în interesul fundamental al celor două popoare”, susține Xi Jinping.
  • „Cele două țări „trebuie să evite orice conflict sau confruntare și să se respecte reciproc”, adaugă președintele chinez.
  • Vladimir Putin rămâne singurul lider important care nu l-a felicitat pe Joe Biden.
  • În ultimul său interviu, liderul de la Kremlin a spus că nu este pregătit să recunoască victoria electorală a lui Joe Biden din motiv că așteaptă „sfârșitul confruntării politice interne” 

Președintele chinez Xi Jinping a trimis miercuri seara un mesaj prin care îl felicită pe Joe Biden pentru victoria în alegerile prezidențiale americane, transmite Scmp. Între timp, Vladimir Putin rămâne singurul lider important care încă așteaptă „sfârșitul confruntării politice interne” din SUA.

Presa de stat din China scrie că, în mesajul adresat lui Biden, președintele chinez spune că este în interesul ambelor țări să dezvolte o relație sănătoasă și stabilă.

Promovarea unei dezvoltări sănătoase şi stabile a relaţiilor China-SUA nu serveşte doar intereselor fundamentale ale popoarelor celor două ţări, ci satisface şi aşteptarea generală a comunităţii internaţionale, afirmă președintele chinez.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Donald Trump încă nu a recunoscut înfrângerea sa electorală, între timp administrația sa a autorizat oficial trecerea la o administrație Biden.