• Președintele Xi Jinping a subliniat importanța și urgența pregătirii pentru război.
  • Liderul Chinei le-a solicitat soldaților să intensifice antrenamentul de luptă și „să nu se teamă de moarte și de greutăți”.
  • Xi Jinping a cerut pregătiri militare pe fondul tensiunilor cu SUA și Taiwan.

Într-un discurs ținut, miercuri, la Comisia Militară Centrală, Xi Jinping, președintele Chinei, și-a îndemnat trupele să nu se teamă de moarte și să se concentreze asupra pregătirii pentru a câștiga războaie, potrivit Daily Mail. Liderul de la Beijing le-a solicitat, astfel, soldaților să se pregătească intens la antrenamente, în condiții de luptă.

Anterior, președintele Xi a cerut pregătiri militare pe fondul creșterii tensiunilor politice dintre Beijing și alte țări, în special SUA și Taiwanul, tensiuni formate în cazul pandemiei de coronavirus, dispute teritoriale sau în ceea ce privește drepturile omului.

Luna trecută, liderul comunist le-a transmis trupelor sale din Marină să „concentreze toată mintea și energia asupra pregătirii pentru război și să mențină un nivel ridicat de alertă” în timpul unui turneu în Chaozhou din provincia Guangdong. El a insistat că scopul partidului este transformarea Armatei Populare de Eliberare (PLA) într-o forță de luptă de nivel mondial.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

China a reacționat după acțiunea SUA pentru Taiwan

La începutul acestei luni, presa chineză de stat a publicat mai multe imagini cu exerciții militare de amploare ale armatei, în contextul tesniunilor crescute între China și Statele Unite asupra Taiwanului. Beijingul a luat foc, după ce Washingtonul a aprobat două vânzări de arme și sisteme de apărare în valoare de aproximativ 4,2 miliarde de dolari către Taiwan.

Ca răspuns, Ministerul Afacerilor Externe din China a promis represalii împotriva Statelor Unite și a anunțat sancțiuni asupra companiilor americane implicate în tranzacțiile cu arme, inclusiv Boeing și Lockheed Martin.