• Preşedintele Colegiului Medicilor susţine suspendarea tuturor medicilor care prezintă în spaţiul public teorii nevalidate ştiinţific.
  • Acesta adaugă că, deşi mulţi medici sunt de părere că astfel de decizii trebuiau luate până acum, prerogativele CMR sunt limitate.
  • România a ajuns pe locul 2 în lume la numărul de decese provocate de virusul SARS-CoV-2.

„Ca medic şi ca preşedinte al Colegiului Medicilor din România (CMR), analizând şi văzând situaţia dramatică a pandemiei din România, voi susţine din acest moment cu toată tăria, sancţionarea oricărui medic prin suspendarea exercitării profesiei, dacă medicul prezintă în spaţiul public teorii care nu sunt validate ştiinţific, iar prin informaţiile transmise poate duce în eroare populaţia în privinţa stării de sănătate şi periclita sănătatea publică”, transmite Daniel Coriu, preşedintele Colegiului Medicilor din România.

Acesta adaugă că, deşi mulţi medici sunt de părere că astfel de decizii trebuiau luate până acum, prerogativele CMR sunt limitate, iar pentru astfel de situaţii se parcurg proceduri disciplinare de lungă durată până a se ajunge la o decizie.

„Apreciez că în contextul pandemiei cu SARS-CoV-2, situaţie excepţională în care se află întregul sistem medical, se impune existenţa unui mecanism rapid de suspendare a dreptului de exercitare a profesiei de către medicii care propagă, prin orice mijloace de comunicare, în spaţiul public sau în timpul exercitării profesiei, opinii nefundamentate ştiinţific, false şi care periclitează sănătatea publică. Apreciez şi susţin dreptul la liberă exprimare şi la liberă informare, dar pe de altă parte trebuie să existe dreptul de a avea acces la informaţie corectă. Sănătatea şi medicina trebuie să se bazeze, pentru a avea fundament, pe ştiinţă, pe medicina bazată pe dovezi, pe studii clinice”, spune preşedintele Colegiului Medicilor din România, conform RO Vaccinare.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Daniel Coriu spune că a auzit teorii precum „Pandemia nu există”, „Este o banală răceală”, „Prin vaccin ne cipează” sau „Vaccinul ne omoară”, iar rezultatul este că România a ajuns pe locul 2 în lume la numărul de decese la 1 milion de locuitori, provocate de virusul SARS-CoV-2: „Mor şi se îmbolnăvesc colegi medici, mor pacienţi şi avem foarte multe cazuri de îmbolnăviri în rândul populaţiei, sistemul medical este la limită din cauza acestei pandemii, iar din păcate mulţi îşi fundamentează decizia în privinţa sănătăţii lor pe informaţii care nu au bază ştiinţifică. Noi ca şi reprezentanţi ai corpului medical trebuie să fim un exemplu în privinţa conduitei legată de sănătatea publică!”.