• Milanovic a declarat că nu dorește ca țara sa, cel mai nou stat membru al UE, să se confrunte cu ceea ce el a numit consecințe potențial dezastruoase din cauza războiului din Ucraina.
  • El a adăugat că sosirea tancurilor germane în Ucraina nu ar face decât să ducă Rusia mai aproape de China.
  • Zelenski a promis să restabilească dominația ucraineană asupra Crimeei.

Crimeea, peninsula de la Marea Neagră anexată de Rusia în 2014, nu va mai face niciodată parte din Ucraina, a declarat luni președintele croat Zoran Milanovic, în declarații în care a detaliat obiecția sa față de faptul că Zagrebul oferă ajutor militar Kievului.

În decembrie, legislatorii croați au respins o propunere ca țara să se alăture unei misiuni a Uniunii Europene în sprijinul armatei ucrainene, reflectând diviziunile profunde dintre Milanovic și premierul Andrej Plenkovic.

Un critic vocal al politicii occidentale în Ucraina, Milanovic a declarat că nu dorește ca țara sa, cel mai nou stat membru al UE, să se confrunte cu ceea ce el a numit consecințe potențial dezastruoase din cauza războiului din Ucraina, care durează de 11 luni.

Recomandări

CINE-I „DI VINĂ”?
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
CAMPUS „MADE IN CHINA”
TU CE CONDUCI AZI?
XENOTRANSPALNTUL E NOUA ARMĂ A MEDICINII

Ceea ce face Occidentul în legătură cu Ucraina este profund imoral deoarece nu există nicio soluție (la război)”, a declarat Milanovic reporterilor în timpul unei vizite la cazărmile militare din orașul Petrinja, în estul țării, referindu-se la sprijinul militar occidental pentru Kiev.

El a adăugat că sosirea tancurilor germane în Ucraina nu ar face decât să ducă Rusia mai aproape de China.

Este clar că Crimeea nu va mai face niciodată parte din Ucraina”, a adăugat Milanovic. Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a promis să restabilească dominația ucraineană asupra Crimeei, confiscată și anexată de Rusia în 2014, într-o mișcare nerecunoscută de majoritatea celorlalte țări.

Rusia susține că un referendum organizat după ce forțele rusești au cucerit peninsula a arătat că locuitorii din Crimeea doresc cu adevărat să facă parte din Rusia. Referendumul nu este recunoscut de majoritatea țărilor.