- După luni de proteste, preşedintele Mali-ului a demisionat
- Anunţul a fost făcut la televiziunea publică după o acţiune a armatei
- Odată cu demisia, au fost dizolvate Adunarea Naţională şi guvernul
Au trecut mai bine de două luni de la începutul protestelor din Mali. Zeci de mii de oameni au demonstrat aproape zilnic împotriva corupţiei şi a gestionării defectuoase a economiei, cerând demisia preşedintelui Ibrahim Boubacar Keita. Şi armata este nemulţumită de incapacitatea comandanţilor de a împiedica rebelii jihadişti şi tuaregi de a controla nordul ţării.
Advertisment
Totul a culminat cu o acţiune a soldaţilor africani, care au tras focuri de armă în faţa casei preşedintelui, după care l-au reţinut pe acesta şi pe primul ministru.
Preşedintele Keita a apărut la televiziunea publică din Mali şi a anunţat demisia sa şi dizolvarea Adunării Naţionale şi a guvernului.
Recomandări
IBRAHIM BOUBACAR KEITA, preşedintele Mali – ” Mă voi conforma, pentru că nu-mi doresc vărsare de sânge ca să rămân la putere. Din această cauză, mulţumind poporului din Mali pentru că mi-a fost alături în ultimii ani, pentru căldura şi afecţiunea lor, am decis să-mi dau demisia, începând cu acest moment, cu toate consecinţele: dizolvarea Adunării Naţionale şi a guvernului”.
România are 120 de militari şi 4 elicoptere în forţa de menţinerea a păcii din Mali.
- Elon Musk poate continua să doneze 1 milion de dolari alegătorilor. CEO-ul este unul dintre principalii susținători ai lui Trump
- Piața influencerilor este suprasaturată. Generația Z visează la faimă, dar prețul crește
- Harris și Trump la TV. Care au fost cele mai urmărite apariții televizate ale fiecărui candidat
- Ebony o numește pe vicepreședinta Kamala Harris persoana iconică a anului 2024. „Ca fiică a unor părinți activi în timpul Mișcării pentru Drepturile Civile, sunt extrem de onorată”
- România încă nu are educație sexuală în școli. Consiliul Național al Elevilor cere urgent o schimbare
Partenerii noștri