- După luni de proteste, preşedintele Mali-ului a demisionat
- Anunţul a fost făcut la televiziunea publică după o acţiune a armatei
- Odată cu demisia, au fost dizolvate Adunarea Naţională şi guvernul
Au trecut mai bine de două luni de la începutul protestelor din Mali. Zeci de mii de oameni au demonstrat aproape zilnic împotriva corupţiei şi a gestionării defectuoase a economiei, cerând demisia preşedintelui Ibrahim Boubacar Keita. Şi armata este nemulţumită de incapacitatea comandanţilor de a împiedica rebelii jihadişti şi tuaregi de a controla nordul ţării.
Advertisment
Totul a culminat cu o acţiune a soldaţilor africani, care au tras focuri de armă în faţa casei preşedintelui, după care l-au reţinut pe acesta şi pe primul ministru.
Preşedintele Keita a apărut la televiziunea publică din Mali şi a anunţat demisia sa şi dizolvarea Adunării Naţionale şi a guvernului.
Recomandări
IBRAHIM BOUBACAR KEITA, preşedintele Mali – ” Mă voi conforma, pentru că nu-mi doresc vărsare de sânge ca să rămân la putere. Din această cauză, mulţumind poporului din Mali pentru că mi-a fost alături în ultimii ani, pentru căldura şi afecţiunea lor, am decis să-mi dau demisia, începând cu acest moment, cu toate consecinţele: dizolvarea Adunării Naţionale şi a guvernului”.
România are 120 de militari şi 4 elicoptere în forţa de menţinerea a păcii din Mali.
- FOTO. Actrița Ana de Armas a fost fotografiată în timp ce se săruta cu Manuel Anido Cuesta, fiul vitreg al președintelui din Cuba
- Biden spune că mandatul de arestare al lui Benjamin Netanyahu este „revoltător”. „Orice ar implica CPI, nu există nicio echivalență”
- Fanii musicalului „Wicked” nu au voie să cânte în sala de cinema
- Ministrul de Interne al Marii Britanii refuză să spună dacă l-ar aresta pe Netanyahu după mandatul ICC. UK a subliniat independența Curții Penale Internaționale
- Platforma Temu a raportat vânzări și profituri dezamăgitoare. Economia Chinei se prăbușește
Partenerii noștri