• După luni de proteste, preşedintele Mali-ului a demisionat
  • Anunţul a fost făcut la televiziunea publică după o acţiune a armatei
  • Odată cu demisia, au fost dizolvate Adunarea Naţională şi guvernul

Au trecut mai bine de două luni de la începutul protestelor din Mali. Zeci de mii de oameni au demonstrat aproape zilnic împotriva corupţiei şi a gestionării defectuoase a economiei, cerând demisia preşedintelui Ibrahim Boubacar Keita. Şi armata este nemulţumită de incapacitatea comandanţilor de a împiedica rebelii jihadişti şi tuaregi de a controla nordul ţării.

Totul a culminat cu o acţiune a soldaţilor africani, care au tras focuri de armă în faţa casei preşedintelui, după care l-au reţinut pe acesta şi pe primul ministru.

Preşedintele Keita a apărut la televiziunea publică din Mali şi a anunţat demisia sa şi dizolvarea Adunării Naţionale şi a guvernului.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

IBRAHIM BOUBACAR KEITA, preşedintele Mali – ” Mă voi conforma, pentru că nu-mi doresc vărsare de sânge ca să rămân la putere. Din această cauză, mulţumind poporului din Mali pentru că mi-a fost alături în ultimii ani, pentru căldura şi afecţiunea lor, am decis să-mi dau demisia, începând cu acest moment, cu toate consecinţele: dizolvarea Adunării Naţionale şi a guvernului”.

România are 120 de militari şi 4 elicoptere în forţa de menţinerea a păcii din Mali.