• Sute de mii de oameni au protestat în capitala Colombo, cerând demisia lui Rajapaksa din cauza proastei gestiuni economice.
  • Preşedintele va demisiona pe 13 iulie, iar premierul Wickremesinghe a fost şi el de acord să demisioneze.
  • Cu doar câteva ore mai devreme, locuinţa premierului a fost incendiată după ce protestatarii au intrat în interior. Anterior, mulţimea a invadat reşedinţa oficială a lui Rajapaksa, plimbându-se prin interior şi sărind în piscina sa.

Preşedintele din Sri Lanka, Gotabaya Rajapaksa, a anunţat că va demisiona după ce protestatarii au luat cu asalt reşedinţa sa oficială şi au incendiat casa premierului, potrivit BBC, citat de Mediafax.

Sute de mii de oameni au protestat în capitala Colombo, cerând demisia lui Rajapaksa din cauza proastei gestiuni economice.

Preşedintele va demisiona pe 13 iulie, iar premierul Wickremesinghe a fost şi el de acord să demisioneze.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

Preşedintele parlamentului, Mahinda Abeywardana, a declarat că preşedintele a decis să demisioneze „pentru a asigura o predare paşnică a puterii”.

„Prin urmare, solicit publicului să respecte legea şi să menţină pacea”, a spus el.

Cu doar câteva ore mai devreme, locuinţa premierului a fost incendiată după ce protestatarii au intrat în interior. Anterior, mulţimea a invadat reşedinţa oficială a lui Rajapaksa, plimbându-se prin interior şi sărind în piscina sa.

Insula de 22 de milioane de locuitori se luptă cu o lipsă severă de valută care a limitat importurile de combustibil, alimente şi medicamente, aruncând ţara în cea mai gravă criză economică de la obţinerea independenţei în 1948.

Criza vine după ce pandemia a afectat economia dependentă de turism şi a fost agravată de acumularea unei datorii guvernamentale uriaşe, de creşterea preţului petrolului şi de interzicerea, anul trecut, a importului de îngrăşăminte chimice, care a devastat agricultura.