• Duminică, 15 noiembrie, a avut loc al doilea tur al alegerilor prezidențiale din Republica Moldova.
  • Maia Sandu a câștigat alegerile din Republica Moldova cu 54,8% din voturi.
  • Igor Dodon are 45,2% din voturi, spun exit-poll-urile.

Dacă pierde Igor Dodon (foto), pierde Rusia? Ce-şi doreşte, de fapt, Moscova să obţină la Chişinău?, sunt întrebările la care a răspuns Sorin Ioniță, preşedintele Expert Forum.

„Rusia nu va accepta ușor înfrângerea lui Igor Dodon, dar să știți că deja Kremlinul s-a distanțat de Igor Dodon, chiar dinainte de turul 1, nemaivorbind de faptul că s-a distanțat după primul tur, când el a ieșit pe locul 2. De fapt, Kremlinul, prin oficialii săi, a avut niște mesaje cum că ‘asta este… dacă va pierde, va pierde! vom merge înainte’, adică nu e singurul cal pe care a mizat Kremlinul în Moldova. Igor Dodon e privit cu neîncredere la Kremlin, este privit ca o persoană care face jocuri în interes propriu”, a declarat Sorin Ioniţă, preşedintele Expert Forum.

„Foarte probabil Moscova nu va renunța la Moldova, dar va muta miza pe alte persoane. Locul 3 din alegeri, Renato Usatîi, este un om profund atașat de Serviciile Secrete ale Rusiei, care a făcut afaceri în Rusia, cu companii de stat, și care face acum un joc subtil, tactil, atacându-l pe Dodon, dar asta nu înseamnă că el devinde de mâine pro-european”, a conchis Sorin Ioniţă.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN