• Rodrigo Duterte: „Aceasta este o luptă între cei mai mari ofertanţi, care pot plăti primii”
  • „AstraZeneca a fost ţinută ostatică de Uniunea Europeană”, adaugă el.
  • Filipine a raportat până acum peste 527.000 de cazuri de infectare cu coronavirus.

Preşedintele filipinez Rodrigo Duterte a acuzat luni Uniunea Europeană că reţine vaccinuri anti-COVID-19 în dauna altor ţări, iar statele mai puţin bogate nu au puterea de a-şi asigura cantităţile dorite, transmite Reuters.

„Aceasta este o luptă între cei mai mari ofertanţi, care pot plăti primii”, a spus Duterte într-un discurs televizat.

„Noi nu suntem bogaţi”, adaugă el, dând totuşi asigurări că guvernul său are fondurile necesare pentru procurarea de vaccinuri.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?
CE MĂNÂNC AZI?
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT

Filipine a raportat până acum peste 527.000 de cazuri de infectare cu coronavirus – printre cele mai multe din Asia – şi 10.807 decese.

Filipine se află în urma altor ţări din regiune privind asigurarea de vaccinuri, cu care Manila speră totuşi că vor fi imunizate în acest an 70 milioane de persoane, adică două treimi din populaţie.

Duterte a mai spus că problema este obţinerea de vaccinuri întrucât mari puteri ca UE nu doar achiziţionează cantităţi uriaşe, dar au ameninţat că vor restricţiona exporturile de vaccinuri, mai ale cele de la AstraZeneca.

„AstraZeneca a fost ţinută ostatică de Uniunea Europeană”, a spus el.

AstraZeneca este unul din cei şapte producători cu care Filipine este în discuții pentru acorduri de livrare de vaccinuri.