• După ce va fi predată autorităţilor din România, Udrea va fi depusă la Penitenciarul de femei Ploieşti – Târgşorul Nou, în vederea efectuării perioadei de carantinare-observare.
  • Timp de 21 de zile va sta într-o cameră ce îi va asigura un spaţiu minim de 4 mp.
  • Condiţiile sunt mult mai bune decât în azile, orfelinate şi spitale, spune preşedintele FSANP.

Elena Udrea va fi trimisă la Penitenciarul de femei Ploieşti – Târgşorul Nou, susţine Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP). Condiţiile sunt mult mai bune decât în azile, orfelinate şi spitale, spune preşedintele FSANP.

Preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP) , Cosmin Dorobanţu, reacţionează, printr-un comunicat transmis sâmbătă, la „atacurile sistematice ale Elenei Udrea la imaginea poliţiei penitenciare, cu scopul de a scăpa de închisoare, după ce a contribuit, timp de 10 ani, la sărăcirea unor generaţii de români, printre care se află şi familiile poliţiştilor de penitenciare”.

„Este adevărat că nu avem un sistem penitenciar aşa cum şi-ar dori politicienii infractori dovediţi de justiţie, însă banii publici furaţi timp de 10 ani de Elena Udrea şi de clientela politică din anturajul acesteia, ar fi putut fi folosiţi pentru investiţii în condiţiile de detenţie şi de muncă din penitenciare şi, poate astăzi, aveam un sistem penitenciar similar celui norvegian.

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII

Din păcate, am avut o clasă politică din care a făcut parte şi fostul ministru Elena Udrea, care timp de un deceniu a furat nu numai banii publici ai României, ci şi educaţia şi sănătatea românilor. Efectele le vedem astăzi. În continuare, Elena Udrea nu renunţă la prejudicierea poliţiei penitenciare, chiar din calitatea sa de infractor dovedit şi condamnat, lansând în spaţiul public românesc, inclusiv în spaţiul public din afara graniţelor ţării, acuzaţii nefondate despre posibile condiţii inumane şi degradante din penitenciarele româneşti. A devenit o cutumă printre politicienii infractori să lanseze acuzaţii false despre condiţiile din penitenciare, pentru a scăpa de puşcărie”, se arată în comunicat.

După ce va fi predată autorităţilor din România, Udrea va fi depusă la Penitenciarul de femei Ploieşti – Târgşorul Nou, în vederea efectuării perioadei de carantinare-observare, timp de 21 de zile, într-o cameră ce îi va asigura un spaţiu minim de 4 mp, „deoarece fenomenul supra aglomerării nu este atât de accentuat ca în unităţile penitenciare destinate persoanelor condamnate de gen masculin”.