Președintele Klaus Iohannis l-a primit, miercuri, la Palatul Cotroceni, pe președintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, cu ocazia vizitei oficiale pe care o efectuează în România. Cei doi șefi de stat au discutat despre situația din Ucraina și despre sancțiunile dure impuse Rusiei, în special în ceea ce privește petrolul.

Acum, din cauza acestui război de agresiune, pe care Rusia îl duce împotriva Ucrainei cu o brutalitate maximă, ne-am adâncit în discuția despre extinderea războiului. Preocuparea noastră privind destabilizarea Republicii Moldova nu este nouă, și oricum îngrijorarea este prezentă, având în vedere influența Rusiei în Transnistria. În timpul vizitei mele, am fost martor la amenințările rusești de a întrerupe livrările de gaz, iar apoi contractul de furnizare a fost reînnoit, dar în condiții mai puțin favorabile. De asemenea, Republica Moldova are nevoie de sprijinul nostru, mai ales având în vedere numărul mare de refugiați care sosesc în Republica Moldova.”

Președintele german a recunoscut că a abordat relația cu Germania într-un mod greșit:

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Trebuie să știți că într-un interviu acordat unui canal de televiziune de știri am spus că suntem cu toții de acord cu viziunea lui Gorbaciov de a construi o mare casă europeană, dar astăzi vedem că am eșuat. Asta nu înseamnă că ideea a fost greșită. Am spus, de asemenea, că sprijinul politic pe care l-au acordat gazoductului Nord Stream 2 a fost o abordare greșită” a declarat președintele german.