• Președintele statului Honduras este acuzat de luare de mită
  • Acuzația vine într-un dosar de trafic de droguri
  • Fratele președintelui a fost pus deja sub acuzare într-un alt dosar, pentru fapte ce au legătură cu traficul de droguri

Procurorii federali din Statele Unite îl acuză pe președintele statului Honduras că a primit mită de la traficanții de droguri, în schimb traficanții primind protecție din partea armatei, relatează The Guardian.

Într-un transcript, Juan Orlando Hernández spunea că vrea să „bage drogurile fix în nasurile albilor, inundând Statele Unite cu cocaină”. Procesul a fost depus vineri în districtul de sud al New Yorkului, iar președintele nu este numit în mod direct în documentul acuzării. În dosar, Hernández este denumit co-conspirator 4 sau CC4. Acesta poate fi identidicat din transcripturi, unde își numește fratele sau spune că este președinte.

Acuzațiile nu au fost încă făcute pe numele președintelui, acesta negând orice implicare și legătură cu traficanții de droguri, în ciuda condamnării fratelui său. În timpul procesului, președintele a fost acuzat că a acceptat peste un milion de dolari de la mexicanul Joaquin “El Chapo” Guzmán. Acuzația este regăsită și în actualul dosar.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Președintele susține că traficanții îl acuză în mod fals că le-ar fi luat banii, încercând să se răzbune pentru că nu s-a implicat alături de ei în traficul de droguri.