Președintele Iohannis, prezent la Summitul COP27 din cadrul Conferinței ONU: „Ne vom concentra pe problema globală urgentă a schimbărilor climatice”

FOTO - Hepta
  • Klaus Iohannis participă la Summitul COP27, unde liderii lumii discută despre măsurile care trebuie luate pentru atingerea obiectivelor climatice la nivel global.
  • Ne vom concentra pe problema globală urgentă a schimbărilor climatice și pe luarea de măsuri în vederea atingerii obiectivelor climatice colective la nivel mondial” , transmite liderul de la Cotroceni.
  • Potrivit Administrației Prezidențiale, președintele României „sprijină efortul global de combatere a cauzelor și a efectelor schimbărilor climatice”.

Ne vom concentra pe problema globală urgentă a schimbărilor climatice” , transmite preşedintele Klaus Iohannis, care participă la Summitul implementării climatice, desfăşurat în contextul celei de-a 27-a Conferinţe a Părţilor Convenţiei Cadru a Naţiunilor Unite privind Schimbările Climatice.

Participarea la Summitul de la Sharm El-Sheikh privind punerea în aplicare a politicilor climatice. Ne vom concentra pe problema globală urgentă a schimbărilor climatice şi pe luarea de măsuri în vederea atingerii obiectivelor climatice colective la nivel mondial” , scrie pe Twitter Klaus Iohannis.

El participă, luni şi marţi, la Summitul implementării climatice, care va avea loc în contextul celei de-a 27-a Conferinţe a Părţilor Convenţiei Cadru a Naţiunilor Unite privind Schimbările Climatice (COP27), la Sharm El-Sheikh, Egipt.

Preşedintele Klaus Iohannis sprijină efortul global de combatere a cauzelor şi a efectelor schimbărilor climatice, perspectivă care va fi subliniată şi în dezbaterile prilejuite de acest eveniment care se desfăşoară la cel mai înalt nivel, în prezenţa a peste 100 de şefi de stat şi de guvern.

Totodată, la COP27 sunt aşteptaţi numeroşi reprezentanţi ai unor organizaţii internaţionale, ai societăţii civile, mediului academic şi de afaceri.

În cadrul Summitului, preşedintele României va susţine Declaraţia Naţională şi va participa la întâlniri multilaterale şi bilaterale care vizează promovarea cercetării şi inovării pentru a susţine acţiunile climatice, securitatea alimentară, comunităţile vulnerabile, adaptarea la schimbările climatice şi răspunsul eficient la situaţii de urgenţă generate de schimbările climatice” , anunţa vineri Administraţia Prezidenţială.