• Lui Biden i-a fost îndepărtată o mică leziune cutanată de pe piept, care s-a dovedit a fi ţesut canceros, în timpul examenului fizic de luna trecută.
  • „Toate ţesuturile canceroase au fost îndepărtate cu succes” , spun doctorii.
  • Prima-doamnă Jill Biden a avut, de asemenea, unele leziuni pe piept şi pe faţă îndepărtate chirurgical, în luna ianuarie.

Preşedintelui Biden i-a fost îndepărtată o mică leziune cutanată de pe piept, care s-a dovedit a fi ţesut canceros, în timpul examenului fizic de luna trecută şi „nu mai este necesar niciun alt tratament” , a anunţat vineri medicul de la Casa Albă, scrie Reuters.

Ţesutul a fost extirpat în timpul unei proceduri la Centrul Medical Militar Walter Reed National din Maryland, în data de 16 februarie, şi a fost trimis pentru biopsia obişnuită, a informat doctorul Kevin O’Connor într-o scrisoare publicată vineri de Casa Albă. Testele au confirmat că leziunea era un carcinom bazocelular, cea mai frecventă formă de cancer de piele, anunţă medicul.

„Toate ţesuturile canceroase au fost îndepărtate cu succes” , a precizat O’Connor.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

O’Connor a explicat că leziunile de carcinom bazocelular nu se răspândesc de obicei aşa cum se întâmplă cu unele cancere de piele mai grave, precum melanomul sau carcinomul cu celule scuamoase. El a mai spus că locul biopsiei s-a „vindecat frumos” şi că medicii vor continua să monitorizeze pielea preşedintelui.

Prima-doamnă Jill Biden a avut, de asemenea, unele leziuni pe piept şi pe faţă îndepărtate chirurgical, în luna ianuarie. Două dintre leziuni au fost confirmate ca fiind carcinom bazocelular, iar o alta a fost trimisă pentru teste suplimentare. O’Connor a spus, de asemenea, la momentul respectiv, că procedura a îndepărtat cu succes toate ţesuturile canceroase.