• Președintele american Joe Biden va impune noi restricții celor care sosesc din India, în contextul pandemiei de COVID-19
  • Se așteaptă că noile măsuri să intre în vigoare în a treia zi de Paște
  • În India, decesele totale au depășit 200.000, iar cazurile de infectări cu coronavirus se apropie de 19 milioane

Președintele SUA Joe Biden va impune noi restricții turiștilor care sosesc în America din India, pe fondul pandemiei de COVID-19, potrivit unui official de la Casa Albă care a cerut sfatul Centrului pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC), anunță Reuters.

Noile măsuri vor intra în vigoare începând de marți, 4 mai 2021

Joe Biden a aprobat în ianuarie o interdicție similară pentru majoritatea cetățenilor care au fost în Africa de Sud. Totodată, a reimpus restricții cu privire la turiștii care sosesc din afara țării, cum ar fi Brazilia, Regatul Unit, Irlanda și alte 26 de țări din Europa care și-au deschis granițele pentru turism.

Majoritatea cetățenilor care au fost într-una din aceste țări – inclusiv India, China și Iranul – în ultimele 14 zile nu sunt eligibili pentru a călători în Statele Unite. 

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

După America, India a raportat zilnic peste 300.000 de noi cazuri de infectări, timp de nouă zile la rând, atingând vineri un alt record global de 386.452.

Decesele totale au depășit 200.000, iar cazurile de infectări cu coronavirus se apropie de 19 milioane. Noile mutații ale virusului SAR-CoV-2, precum și mitingurile politice și evenimentele religioase au dus la explozia de îmbolnăviri.

Experții medicali spun că cifrele reale pot fi de 5 până la 10 ori mai mari decât numărul oficial

Alte țări au impus restricții de călătorie similare, inclusiv Regatul Unit, Germania, Italia și Singapore, în timp ce Canada, Hong Kong și Noua Zeelandă au suspendat toate călătoriile comerciale cu India.

Rezidenții permanenți ai SUA și membrii familiei, dar și anumiți cetățeni care nu sunt americani au permisiunea de a se întoarce în Statele Unite conform ordinului.