• Emmanuel Macron s-a deplasat, vineri, la Conflans-Sainte-Honorine, la nord-vest de Paris.
  • Acesta este locul în care un profesor a fost decapitat la sfârşitul după-amiezii de către un atacator.
  • Înainte de a fi împușcat de poliție, atacatorul a strigat „Allah Akbar”.

Franța a avut parte de un nou atac terosit din partea islamiștilor. Un bărbat a fost decapitat în Eragny, o comună din suburbiile de nord-vest ale Parisului. Vineri, în jurul orei locale 17:00, poliția a identificat un individ care avea un cuțit într-o mână. Acesta a fost somat să lasae arma albă jos, dar a fost împușcat pe motiv că era „agresiv și amenința”. Potrivit Le Figaro, lângă el, echipajul de poliție a descoperit trupul unui om decapitat.

Autoritățile din Hexagon au transmis că persoana decapitată este un profesor de istorie și de geografie la colegiul-liceu Bois d’Aulne. Acestea le-a prezentat, recent, elevilor săi, caricaturi cu Profetul Mohamed, în timpul unei ore de liberă exprimare. Caricaturile au fost prublicate de revista satirică Charlie Hebdo.

Conform Daily Mail, atacatorul era chiar un elev al profesorului de istorie. Înainte de a fi împușcat de poliție el a strigat „Allah Akbar”. Potrivit noilor imformații, cel care a lansat atacul criminal ar fi un tânăr de origine cecenă, care ar avea 18 ani.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Emmanuel Macron, președintele Franței, s-a deplasat, vineri seară la Conflans-Sainte-Honorine, la nord-vest de Paris, și a avut o reacție tranșantă în legătura cu natura crimei, afirmând că este „un atac terorist islamic”, dar și că profesorul decapitat a fost ucis pentru că „le preda elevilor libertatea de exprimare”. „Nu-i vom lăsa să câștige, vom acționa”, a mai spus șeful statului francez.