Preşedintele mexican doreşte crearea unui bloc comunitar pe modelul UE în America Latină

Președintele mexican are coronavirus. Aproape niciodată nu a purtat masca de protecție Profimedia
  • Naţiunile din America Latină şi Caraibe ar trebui să aspire la un bloc regional similar cu Uniunea Europeană.
  • Andres Manuel Lopez Obrador a declarat în cadrul summitului Comunităţii Statelor latino-americane şi caraibiene necesitatea unei astfel de alianţe strategice.

Preşedintele mexican Andres Manuel Lopez Obrador a fost gazda summitului Comunităţii Statelor latino-americane şi caraibiene. El a pledat pentru formarea unui bloc comunitar similar cu cel al Uniunii Europene.

„Naţiunile din America Latină şi Caraibe ar trebui să aspire la un bloc regional similar cu Uniunea Europeană”, a declarat preşedintele Mexicului.

O astfel de alianţă strategică aduce o serie de beneficii pentru statele din America Latină: programe sociale, sprijin economic, militar, proiecte comune în vederea depăşirii situaţiilor de criză, relatează Reuters.

Liderii sosiţi la invitaţia lui Lopez Obrador şi-au manifestat dorinţa de a slăbi Organizaţia Statelor Americane, cu sediul la Washington, deoarece acest organism regional exclude Cuba şi este privit cu scepticism de mulţi dintre liderii de centru-stânga ai Americii Latine.