• Președintele Andres Manuel Lopez Obrador a părut serios în analiza unei fotografii făcute de un inginer, despre care crede că ar fi un alux” – un spirit răutăcios din pădure din folclorul mayaș.
  • Tradițiile mayașe sunt luate foarte în serios în Mexic, în special una dintre cele șapte minuni ale lumii – Chichen Itza.
  • Fotografia, care a fost făcută noaptea, arată un copac cu o creangă pe care stă ceea ce pare a fi o aură cu păr și doi ochi strălucitori.

Președintele Mexicului a distribuit o fotografie despre care susține că este o dovadă a existenței unui spirit mitologic din pădure, asemănător unui elf. Președintele Andres Manuel Lopez Obrador a părut serios în analiza unei fotografii făcute de un inginer, despre care crede că este un alux” – un spirit răutăcios din pădure din folclorul mayaș.

În vârstă de 69 de ani, care se află în funcție din 2018, a scris pe Twitter: Împărtășesc două fotografii din timpul supravegherii noastre a lucrărilor la Trenul Maya: una, făcută de un inginer acum trei zile, aparent de un alux; alta, realizată de Diego Prieto, a unei splendide sculpturi prehispanice din Ek Balam. Totul este mistic.”

Potrivit credinței tradiționale mayașe, aluxes” sunt creaturi mici și răutăcioase care locuiesc în păduri și pe câmpuri și sunt predispuse să le joace feste oamenilor, cum ar fi să ascundă lucruri. Unii oameni lasă mici ofrande pentru a le liniști.

Recomandări

POPULARITATEA AMERICII ESTE ÎN DECLIN
TRIMITEM PATRIOT UCRAINEI?
SE RĂCEȘTE VREMEA
NOI IPAD-URI DE LA APPLE
CAMILLA ÎNDEAMNĂ COPIII LA CITIT
PRINȚUL HARRY MERGE ÎN UK

Fotografia, care a fost făcută noaptea, arată un copac cu o creangă pe care stă ceea ce pare a fi o aură cu păr și doi ochi strălucitori. Lopez Obrador și-a exprimat respectul față de culturile și credințele indigene în timpul mandatului său. Inginerii și muncitorii se află în peninsula Yucatan, construind un tren turistic care este proiectul preferat al președintelui. Tradițiile mayașe sunt luate foarte în serios în Mexic, în special una dintre cele șapte minuni ale lumii – Chichen Itza.

Luna trecută, un turist polonez a fost lovit în cap cu un băț mare de lemn, după ce a stârnit furie urcând treptele vechiului templu mayaș. Turistul a fost cel mai recent vizitator care a simțit mânia localnicilor și a altor turiști după ce a încălcat interdicția de a urca pe piramida de 82 de metri.

Imaginile filmate de spectatori arată cum acesta a fost escortat pe scări de doi agenți de securitate înainte de a fi înconjurat și maltratat. Câteva momente mai târziu, un bărbat cu pieptul gol, în pantaloni scurți și sandale, care a fost văzut sprijinindu-și un băț lung pe umăr în timp ce turistul cobora piramida, s-a apropiat de el din spate și l-a lovit cu arma peste ceafă.

Se crede că turistul polonez fără nume a fost amendat cu 5.000 de pesos după ce a fost ținut în custodie timp de aproximativ 12 ore, a părut momentan uimit și s-a uitat în spate în timp ce își acoperea capul cu mâinile, dar nu a părut să încerce să riposteze.Se pare că acesta le-a spus autorităților că a accesat zona neautorizată pentru a face fotografii și a le posta pe rețelele sale de socializare.