• Cercetătorii independenți au arătat deja clar că studiile utilizate pentru testarea vaccinului nu au examinat efectele sale asupra transmiterii.
  • CEO-ul Pfizer, Albert Bourla, a declarat că nu este clar dacă persoanele care au luat vaccinul coronavirus al companiei vor putea în continuare să răspândească virusul către alte persoane.
  • SUA ar putea aproba vaccinul Pfizer pe 10 decembrie. Acesta este deja aprobat în Marea Britanie.

Albert Bourla a declarat pentru „Dateline” de la NBC: „Cred că acest lucru este ceva care trebuie examinat. Nu suntem siguri în acest sens acum”. Acesta a mai declarat pentru „Dateline” de la NBC că trebuie făcute mai multe studii pentru a se arăta dacă cineva care a fost vaccinat ar putea transmite în continuare coronavirusul, notează Business Insider.

Cercetătorii care nu au fost implicați în dezvoltarea vaccinului au evidențiat deja modul în care studiile companiei – și cele conduse de alte companii care produc vaccinuri împotriva coronavirusului – nu au evaluat dacă vaccinul afectează modul în care virusul se răspândește.

Aceasta ridică posibilitatea ca persoanele vaccinate să poată transmite boala altora, fapt ce obligă autoritățile să ia măsuri suplimentare de prevenție, după ce vaccinul ajunge.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Pfizer și BioNTech au anunțat luna trecută că vaccinul lor a fost 95% eficient în prevenirea COVID-19.

Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente (FDA) reunește experți independenți pe 10 decembrie pentru a evalua vaccinul, iar dacă SUA îl autorizează, acesta ar putea începe să fie livrat în aceeași zi.

Marea Britanie a aprobat deja vaccinul Pfizer și BioNTech pentru utilizare.

Un reprezentant Operation Warp Speed, programul de lansare a vaccinurilor guvernului SUA, a estimat săptămâna aceasta că peste 100 de milioane de americani vor fi vaccinați împotriva COVID-19 în următoarele 100 de zile.