• Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat marţi că Rusia taie fluxurile de gaze naturale către Europa ca represalii la sancţiunile impuse, adăugând că Europa culege ceea ce a semănat”.
  • Rusia a oprit pe termen nelimitat fluxurile prin conducta Nord Stream 1 şi a tăiat sau a oprit livrările pe trei dintre cele mai mari gazoducte spre vest de când a început invazia sa în Ucraina, la 24 februarie.
  • De asemenea, livrările de petrol au fost redirecţionate spre est.

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat marţi că Rusia taie fluxurile de gaze naturale către Europa ca represalii la sancţiunile impuse, adăugând că Europa „culege ceea ce a semănat”.

Rusia a oprit pe termen nelimitat fluxurile prin conducta Nord Stream 1 şi a tăiat sau a oprit livrările pe trei dintre cele mai mari gazoducte spre vest de când a început invazia sa în Ucraina, la 24 februarie. De asemenea, livrările de petrol au fost redirecţionate spre est.

Europa culege, de fapt, ceea ce a semănat”, a declarat Erdogan marţi reporterilor la Ankara, adăugând că sancţiunile l-au determinat pe Putin să se răzbune folosind livrările de energie, potrivit Reuters.

Recomandări

CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
CÂT DE SUSTENABILĂ E AFACEREA TA?
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
UPT SCHIMBĂ EDUCAȚIA PRIN TEHNOLOGIE

Putin se foloseşte de toate mijloacele şi armele sale, iar cea mai importantă dintre acestea este gazul natural. Din păcate – nu am vrea acest lucru, dar – o astfel de situaţie se dezvoltă în Europa”, a spus Erdogan.

Cred că Europa se va confrunta cu probleme serioase în această iarnă. Noi nu avem o astfel de problemă”, a adăugat el.

Turcia, membră NATO, a încercat să găsească un echilibru între Moscova şi Kiev, criticând invazia Rusiei şi trimiţând arme în Ucraina, în timp ce se opune sancţiunilor occidentale şi continuă comerţul, turismul şi investiţiile cu Rusia.

Turcia, care are graniţe la Marea Neagră atât cu Rusia, cât şi cu Ucraina, a declarat că aderarea la sancţiunile împotriva Rusiei ar fi afectat economia sa deja tensionată şi a susţinut că se concentrează pe eforturile de mediere.

Autor: Iulian Moşneagu