• Președintele Erdogan a cerut joi Greciei să îşi retragă forţele armate de pe insulele din Marea Egee.
  • În timp ce Turcia acuză Grecia că încalcă Tratatul de la Lausanne din 1923 şi Tratatul de la Paris din 1947, partea elenă susţine că are motive legale pentru a se apăra.

Președintele Erdogan a cerut joi Greciei să îşi retragă forţele armate de pe insulele din Marea Egee, avertizând că ţara sa va contesta statutul acestora, dacă nu le demilitarizează.

Avertizăm Grecia să stea departe de vise și acțiuni pe care le va regreta și să-și revină în fire. Turcia nu va renunța la drepturile sale în Marea Egee, la fel cum nu va renunța la drepturile sale care rezultă din acordurile internaționale, a declarat Recep Erdogan, președintele Turciei

În timp ce Turcia acuză Grecia că încalcă Tratatul de la Lausanne din 1923 şi Tratatul de la Paris din 1947, partea elenă susţine că are motive legale pentru a se apăra în urma acţiunilor ostile ale Ankarei, care vrea să îşi extindă apele teritoriale.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Nu trebuie să uităm că Erdogan a mai făcut un anunț și anume faptul că, peste un an de zile, în iulie 2023 vrea să candideze pentru un alt mandat. În acest moment președintele turc este acuzat că este autoritar, este acuzat, de asemenea, că își elimină adversarii și, cel puțin pe plan intern, nu are ce să ofere, o inflație mare, un somaj mare, o liră turcească mică, așa că cred că va merge foarte mult pe acest mesaj naționalist. Cu toate că, din partea elenă, cel puțin în acest moment, lucrurile par mult mai calme, a spus Florin Jipa, editor la Monitorul Apărării și Securității