• Trupele ruseşti vor avea un drum deschis” pentru a cuceri oraşe cheie din estul Ucrainei dacă vor prelua controlul asupra Bakhmutului, a avertizat Zelenski.
  • Un asalt de câteva săptămâni al trupelor de mercenari Wagner, care s-a accelerat în ultimele zile, a forţat mii de oameni să părăsească oraşul.
  • Zelenski a declarat că motivaţiile sale de a păstra oraşul sunt atât de diferite” faţă de obiectivele Rusiei.

Trupele ruseşti vor avea un drum deschis” pentru a cuceri oraşe cheie din estul Ucrainei dacă vor prelua controlul asupra orașului Bakhmut, a avertizat preşedintele Zelenski într-un interviu acordat CNN, în timp ce şi-a apărat decizia de a menţine forţele ucrainene în oraşul asediat.

Acest loc este tactic pentru noi”, a declarat Zelenski, insistând că şefii militari de la Kiev sunt uniţi în decizia de a menţine apărărea oraşului după ce săptămâni de atacuri ruseşti l-au lăsat pe punctul de a cădea în mâinile trupelor Moscovei.

Înţelegem că după Bakhmut ar putea merge mai departe. Ar putea merge la Kramatorsk, ar putea merge la Sloviansk, ar fi un drum deschis pentru ruşi după Bakhmut către alte oraşe din Ucraina, în direcţia Doneţk”, a declarat el la CNN.

Recomandări

ZELENSKI MERGE LA MADRID
PREMIERĂ ÎN MEDICINĂ
CUM CREȘTEM PRODUCȚIA DE PORUMB
VIVIENNE RENUNȚĂ LA NUMELE DE FAMILIE
CE SCHIMBI LA ORAȘUL TĂU
AI PRIMAR, A.I. AVATAR

Un asalt de câteva săptămâni al trupelor de mercenari Wagner, care s-a accelerat în ultimele zile, a forţat mii de oameni să părăsească oraşul şi i-a decimat infrastructura. Zelenski a declarat că motivaţiile sale de a păstra oraşul sunt atât de diferite” faţă de obiectivele Rusiei.

„Înţelegem ce vrea să obţină Rusia acolo. Rusia are nevoie de cel puţin o victorie – o mică victorie – chiar şi prin ruinarea a tot ceea ce se află în Bakhmut, ucigând fiecare civil de acolo”, a declarat Zelenski.

El a spus că, dacă Rusia reuşeşte să „pună micul lor steag” deasupra Bakhmut, acest lucru ar ajuta la mobilizarea societăţii lor pentru a crea această idee că sunt o armată puternică”.