• Preşedintele Klaus Iohannis a convocat o şedinţă cu toţi responsabilii guvernamentali implicaţi în gestionarea pandemiei pentru instituirea unor măsuri „clare, restrictive”.
  • Preşedintele a menţionat, ca măsură pentru oprirea valului 4 agresiv, certificatul verde sau orice măsură ce poate reduce interacţiunea umană.
  • După ședință, președintele Iohannis a anunțat noi restricții: carantină de noapte pentru nevaccinați și reintroducerea obligativității purtării măștii atât în spațiile închise, cât și în cele deschise.
  • De asemenea, de luni intră în vacanţă şi elevii de gimnaziu şi liceu, nu doar cei din ciclul primar, timp de două săptămâni.

ACTUALIZARE 19:05. „Dragi români, dacă vreți să terminăm cu pandemia, vaccinați-vă! Dacă vreți să nu ajungeți la spital și ATI, vaccinați-vă. Singurul lucru care se întâmplă dacă vă vaccinați e că scăpați de boală, de forme grave. Până atunci e nevoie de restricții prin care putem să avem grijă de cei vulnerabili”, și-a început președintele Iohannis declarația de presă susținută după ședința în care s-au stabilit noi restricții valabile în România.

„Începând de luni, masca redevine obligatorie peste tot. Și în interior, și în exterior. Va fi restrictionata circulatia noaptea, exceptie facand cei vaccinati si cei cu legitimatie de serviciu. Cei nevaccinați vor avea o sumedenie de restricții”, a mai anunțat Klaus Iohannis.


ACTUALIZARE 11:00.Președintele României, Klaus Iohannis, va avea miercuri, 20 octombrie 2021, ora 17:30, la Palatul Cotroceni, o ședință de lucru privind gestionarea epidemiei de COVID-19, la care vor participa Prim-ministrul Florin Cîțu, ministrul interimar al Sănătății, Attila-Zoltán Cseke, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, și Directorul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică, dr. Adriana Pistol”, informează Administrația Prezidențială.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că a convocat o şedinţă cu toţi responsabilii guvernamentali implicaţi în gestionarea pandemiei pentru instituirea unor măsuri „clare, restrictive”.

Lipsa de acţiune concretă din partea autorităţilor şi cifrele de astăzi (marţi – n.r.) confirmă, din păcate, că nu s-a făcut ceea ce ar fi trebuit până acum. Am decis să convocam mâine (miercuri – n.r.) şedinţă cu toţi responsabili guvernamentali implicaţi în gestionarea pandemiei pentru instituirea unor măsuri clare restrictive, singurele care mai pot diminua în acest moment răspândirea infectărilor”, a afirmat Iohannis.

„Este o perioadă a suferinţei, o dramă naţională de proporţii teribile. Nu avem însă altă opţiune decât să o depăşim. Prioritatea zero este în acest moment salvarea vieţii semenilor noştri, protejarea sănătăţii celor vulnerabili şi a celor bolnavi, pe care asistenţa medicală îi poate ajuta să depăşească cu bine această maladie. Orice alte teme trec în plan secund, nimic, nimic nu este mai presus de viaţă şi trebuie să facem tot ce este omeneşte posibil, chiar şi în ceasul al doisprezecelea, pentru a o proteja. Zi de zi, chiar în aceste momente, medicii şi personalul medical din spitalele noastre duc o luptă epuizantă pentru viaţă. Dar nici sistemele medicale performante din ţări cu o infrastructură sanitară dezvoltată nu pot face faţă unui număr atât de mare de îmbolnăviri. Este motivul pentru care am solicitat ajutor extern şi suntem recunoscători tuturor statelor care ne vin în sprijin”, spunea Iohannis.

Preşedintele a menţionat, ca măsură pentru oprirea valului 4 agresiv, certificatul verde sau orice măsură ce poate reduce interacţiunea umană.