• Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a înmânat duminică o medalie câinelui numit Patron – celebrul cățel care a fost ales să detecteze explozibilii din Ucraina.
  • Câinele premiat face parte din rasa Jack Russell terier și a fost instruit să detecteze explozibili și să prevină detonarea lor de la începutul războiului, la 24 februarie.
  • Premiul a fost acordat și proprietarului lui Patron, un maior în cadrul Serviciului de Protecție Civilă, Myhailo Iliev.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a acordat duminică o medalie câinelui de talie mică Patron – celebrul câine care a fost ales să detecteze minele din Ucraina – și stăpânului său, pentru a recunoaște serviciile lor dedicate de la invazia Rusiei, informează Reuters.

Câinele premiat face parte din rasa Jack Russell terier și a fost instruit să detecteze explozibili și să prevină detonarea lor de la începutul războiului, la 24 februarie.

Zelenski a oferit premiul în cadrul unei conferințe de presă la Kiev, alături de premierul canadian Justin Trudeau.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Astăzi, vreau să îi premiez pe acei eroi ucraineni care deja curăță pământul nostru de mine. Și, împreună cu eroii noștri, un mic savant minunat – Patron – care ajută nu numai la neutralizarea explozibililor, ci și la a-i învăța pe copiii noștri regulile de siguranță necesare în zonele în care există o amenințare cu mine”, a declarat Zelenski după ceremonie.

Premiul a fost acordat și proprietarului lui Patron, un maior în cadrul Serviciului de Protecție Civilă, Myhailo Iliev.