• Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a cerut ţării sale să arboreze steaguri ucrainene pe clădiri şi să cânte imnul naţional la unison pe 16 februarie, data la care este posibil un atac al trupelor ruseşti.
  • Oficialii ucraineni au subliniat că Zelenski nu a prezis un atac la acea dată, ci a luat la cunoştinţă informaţiile apărute în presa străină.
  • Biroul lui Zelenski a publicat textul unui decret prin care se cere ca toate satele şi oraşele din Ucraina să arboreze miercuri steagurile ţării.

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a cerut ţării sale să arboreze steaguri ucrainene pe clădiri şi să cânte imnul naţional la unison pe 16 februarie, data la care este posibil un atac al trupelor ruseşti.

Oficialii ucraineni au subliniat că Zelenski nu a prezis un atac la acea dată, ci a luat la cunoştinţă informaţiile apărute în presa străină. Mai multe organizaţii media occidentale au citat oficiali americani care au informaţii că Rusia ar pregăti un atac la acestă dată.

„Ei ne spun că 16 februarie va fi ziua atacului. Noi vom face din ea o zi a unităţii. În acea zi, ne vom agăţa steagurile naţionale, vom purta banderole galbene şi albastre şi vom arăta întregii lumi unitatea noastră”, a declarat președintele Zelenski într-un discurs video adresat naţiunii.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
EUROPA ÎNVINGE CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

Biroul lui Zelenski a publicat textul unui decret prin care se cere ca toate satele şi oraşele din Ucraina să arboreze miercuri steagurile ţării şi ca întreaga naţiune să cânte imnul naţional la ora 10.00. De asemenea, acesta a cerut o creştere a salariilor soldaţilor şi ale poliţiştilor de frontieră.