• În Noaptea Învierii, bisericile din Belarus au fost luate cu asalt de oameni
  • Lukashenko a mers și el la biserică, mai mult a ordonat redeschiderea școlilor, afirmând că au trecut de vârful pandemiei
  • Președintele Braziliei a participat, duminică, la un miting unde protestatarii au cerut încetarea măsurilor de carantină
  • Donald Trump susține protestele și refuză să poarte mască

În ciuda isteriei din lume create de noul Covid-19, unii președinți sfidează pandemia și chiar contrazic experții.

Belarusul este țara europeană care a tras atenția cel mai mult în ultima perioadă și a frapat prin declarațiile președintelui Lukashenko. Fosta țară sovietică a ignorat în totalitate frica așezată peste toată Europa după declanşarea pandemiei. De la bun început, Alexander Lukashenko a îndemnat populația să bea mai multă vodcă, să muncească mai mult și să meargă la saună. În Noaptea Învierii, bisericile din Belarus au fost pline cu ochi. Mii de locuitori au luat cu asalt lăcașurile sfinte. Chiar și președintele a mers să aprindă o lumânare, spunând că nu îi salută pe cei care au blocat drumurile spre biserică. Presa rusă scrie că astăzi Lukashenko a ordonat redeschiderea școlilor.

Lista celor anti-Covid 19 continuă cu Brazilia. Președintele brazilian Jair Bolsonaro s-a alăturat duminică unui miting în capitala țării, unde protestatarii au cerut încetarea măsurilor de carantină. Unii au cerut intervenția militară pentru a închide Congresul și Curtea Supremă, scrie CNN. Congresul și Curtea Supremă fiind cele care au susținut măsurile de izolare socială impuse de guvernanți.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
MICROSOFT LANSEAZĂ A.I. REVOLUȚIONARĂ
SCANDAL CU SÂNGE INFECTAT ÎN UK

Și Donald Trump sfidează coronavirusul. Președintele american a dat mâna cu mai multe persoane la Casa Albă, în plin anunţ al măsurilor contra Covid-19. Mai mult, acesta refuză să poarte mască și susține protestele față de restricțiile impuse din cauza coronavirusului, spunând că sunt prea dure.

Sursa foto: president.gov.by/ru