• Președinții români au făcut 11 vizite oficiale la Casa Albă
  • Nixon, Ford, Clinton și George W. Bush au vizitat România
  • Iohannis a fost de doua ori acasa la Trump, Trump niciodată în România

Biden e noul președinte al Americii, dar cum vor evolua relațiile României cu Statele Unite pe viitor? Iohannis a fost de doua ori acasa la Trump, Trump niciodată în România. E în cursul firesc al istoriei. Românii au mers de 11 ori în America, în vreme ce americanii au venit de 5 ori la București.

Ceaușescu e primul lider român care a vizitat Statele Unite și a fost de trei ori. De două ori l-a vizitat pe Nixon și o dată pe Jimmy Carter. Faptul ca a deschis șiret gura împotriva URSS l-a ridicat în ochii occidentalilor.

După Revoluție, Clinton i-a primit pe Iliescu și pe Constantinescu. În ’98, Constantinescu a vorbit Congresului e singurul președinte român care a făcut asta.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?
CE MĂNÂNC AZI?
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT

„România a fost prima țară care s-a alăturat Americii în Parteneriatul pentru Pace,” spunea Emil Constantinescu în 1998.

Băsescu a mers de trei ori în America. De două ori l-a găsit pe Bush Junior și o dată pe Obama. Și Iohannis a fost la Casa Alba pe când era Obama, dar nu s-a întâlnit într-o vizită oficială cu el. Are însă în palmares doua vizite oficiale cu Trump.

Primul președinte american care a vizitat România a fost Nixon. El a venit în timpul guvernării lui Ceaușsescu, cel care l-a primit și pe Ford. Clinton l-a vizitat pe Constantinescu, iar George W. Bush pe Iliescu și pe Băsescu. La vizita din 2002 a răsarit curcubeul, iar Bush ne-a urat bun venit în NATO.