• Carantina din China, principalul importator de petrol din lume, a afectat producția industrială și construcțiile, determinând măsuri de susținere a economiei.
  • Incapacitatea Uniunii Europene de a ajunge la un acord final privind interzicerea petrolului rusesc a împiedicat ca prețul petrolului să urce mult mai sus.
  • Sezonul de vârf de conducere din SUA începe în mod tradițional în weekendul Memorial Day, la sfârșitul lunii mai, și se încheie de Ziua Muncii, în septembrie.

Prețul petrolului a crescut luni, în condițiile în care cererea de carburanți din SUA, oferta restrânsă și un dolar american ușor mai slab au susținut piața, în timp ce Shanghai se pregătește să se redeschidă, după o închidere de două luni care a alimentat îngrijorările legate de o încetinire puternică a creșterii economice.

Contractele futures pentru petrolul Brent au crescut cu 97 de cenți, la 113,52 dolari pe baril la ora 06.51, în timp ce contractele futures pentru petrolul american West Texas Intermediate (WTI) au urcat cu 80 de cenți, sau 0,73%, la 111,08 dolari pe baril, adăugându-se la creșterile mici de săptămâna trecută pentru ambele contracte.

„Prețurile petrolului sunt susținute deoarece piețele de benzină rămân strânse pe fondul unei cereri solide care se îndreaptă spre sezonul de vârf al șofatului din SUA. Rafinăriile se află de obicei în modul de accelerare pentru a alimenta setea nestăvilită a șoferilor americani la pompă”, a declarat Stephen Innes, managing partner al SPI Asset Management.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Sezonul de vârf al șofatului din SUA începe în mod tradițional în weekendul Memorial Day, la sfârșitul lunii mai, și se încheie de Ziua Muncii, în septembrie. Analiștii au declarat că, în ciuda temerilor legate de creșterea prețurilor la carburanți care ar putea afecta cererea, datele privind mobilitatea de la TomTom și Google au crescut în ultimele săptămâni, arătând că mai mulți oameni circulă pe șosele în locuri precum Statele Unite.

De asemenea, un dolar american mai slab a dus la creșterea petrolului luni deoarece acest lucru face ca țițeiul să fie mai ieftin pentru cumpărătorii care dețin alte monede. Câștigurile pieței au fost însă limitate de îngrijorările legate de eforturile Chinei de a zdrobi COVID-19 cu închideri, chiar și în condițiile în care Shanghaiul urmează să se redeschidă la 1 iunie.