• În România, sunt peste 180.000 de persoane confirmate cu noul coronavirus
  • În România s-au înregistrat aproape 6.000 de decese
  • Previziunile arată că până în februarie 2021, vor fi peste 17.000 de morţi
  • În America, sunt peste 8 milioane de cazuri şi 220.000 de decese 

Numărul cazurilor noi este într-o continuă creştere. Sunt peste 180.000 de persoane infectate cu coronavirus în România, iar creşterea numărului de teste nu face faţă. În plus, din ce în ce mai multe persoane sunt reconfirmate pozitiv.

Previziunile nu sunt prea roz. Până în februarie, în America s-ar putea ajunge la aproape 500.000 de morţi. Însă cifrele nu sunt prea bune nici la noi. Bazându-se pe situaţia curentă, predicţiile spun că până la 1 februarie, 2021, în România s-ar putea să fie 17.808 decese din cauza Covid-19.

ANAMARIA DOBROTĂ, medic infecţionist: „Este şi o evoluţie clară a pandemiei, dar normal că a fost influenţată şi de capacitatea sistemului. Ar trebui foarte bine investigate focarele, unde avem un număr mai mare de cazuri. Nu numai că ar trebui investigate aceste focare, dar ar trebui luate măsuri de a gestiona aceste focare.

Recomandări

LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
SUNAK PUNE STOP FUMATULUI
VICTORIA BECKHAM A ÎMPLINIT 50 DE ANI
ȘEFUL NATO A VORBIT CU IOHANNIS

Ar trebui toată lumea izolată la domiciliu corespunzător şi testaţi în cazul acestor focare mari toţi contacţii, nu numai cei simptomatici, cum ne spune metodologia

În cazul focarelor mari, ar trebui să testăm pe toată lumea, toţi contacţii direcţi, la 7 zile.

Să încercăm să limităm şi întrunirile de familie,sau mari de 10-15 persoane şi fără să respectăm regulile de distanţare şi purtare a măştii”.