• Fostul cancelar german Gerhard Schröder nu va fi sancţionat de partidul său politic din cauza legăturilor sale cu companii ruseşti de stat.
  • În timp ce comisia a observat că politicienii germani ar fi putut să judece greşit riscurile reprezentate de dependenţa ţării de energia rusă, a declarat că aceasta nu este o acuzaţie care ar putea fi aplicată exclusiv lui Schröder, a precizat comisia.
  • Decizia comisiei poate fi contestată.

Fostul cancelar german Gerhard Schröder nu va fi sancţionat de partidul său politic din cauza legăturilor sale cu companii ruseşti de stat, a anunţat joi presa locală.

Agenţia de ştiri dpa şi alte publicaţii au citat o decizie a comitetului regional al Partidului Social-Democrat(SPD) din Hanovra, care a respins ofertele de sancţionare a lui Schröder pentru implicarea sa în companiile energetice de stat ruseşti Rosneft şi Gazprom şi în Nord Stream AG, care operează gazoducte submarine pe care exploziile le-au avariat anul trecut.

Comisia partidului SPD, condus în prezent de Olaf Scholz, a decis că nu există suficiente dovezi că Schröder, care a fost cancelar între 1998 şi 2005 şi lider al social-democraţilor între 1999 şi 2004, a încălcat principiile partidului, relatează The Associated Press.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

În timp ce comisia a observat că politicienii germani ar fi putut să judece greşit riscurile reprezentate de dependenţa ţării de energia rusă, a declarat că aceasta nu este o acuzaţie care ar putea fi aplicată exclusiv lui Schröder, a precizat comisia.

Dacă comisia ar fi confirmat plângerea, Schröder, care este un prieten de lungă durată al preşedintelui rus Vladimir Putin, ar fi putut fi expulzat din partid.

Decizia comisiei poate fi contestată.