• Liderul grupului de mercenari a promis să răstoarne conducerea militară a Rusiei.
  • Mercenarii au ocupat „aproape sigur locații cheie de securitate” în Rostov pe Don, „inclusiv sediul care conduce operațiunile militare ale Rusiei în Ucraina”.
  • Unitățile paramilitare „se deplasează spre nord” prin regiunea Vorenej.

Într-un mesaj postat sâmbătă dimineață pe Telegram, Evgheni Prigojin a declarat că toți membrii grupului său de mercenari Wagner sunt „gata să moară” în acțiunea sa împotriva armatei ruse.

„Toți suntem gata să murim. Toți cei 25.000 și apoi încă 25.000″, a spus el într-un mesaj audio, adăugând că acțiunea este întreprinsă „pentru poporul rus”. Mercenarii au ocupat „aproape sigur locații cheie de securitate” în Rostov pe Don, „inclusiv sediul care conduce operațiunile militare ale Rusiei în Ucraina”, a declarat Ministerul britanic al Apărării.

Ramzan Kadîrov a calificat ceea ce se întâmplă drept o revoltă militară și o trădare odioasă, subliniind că nu există nicio justificare pentru astfel de acțiuni.

Recomandări

CINE IA LOCUL LUI DRULĂ?
ZELENSKI CERE RACHETE CU RAZĂ LUNGĂ
MOLDOVA ȘI UCRAINA PORNESC SPRE UE
FOREVER YOUNG
CE SE ÎNTÂMPLĂ ÎN CAZUL LUI ASSANGE?
ÎNCEP FILMĂRILE LA FREAKY FRIDAY

Șeful Republicii Cecene a mai spus că îl susține pe deplin pe președintele Putin și că soldații Ministerului Apărării și ai Serviciului Federal de Gardă al Republicii Cecene au intrat deja în zonele de tensiune.

Unitățile paramilitare „se deplasează spre nord” prin regiunea Vorenej și „aproape sigur urmăresc să ajungă la Moscova”, a precizat Ministerul.

Citește și